avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice licitatie-respingere oferta pentru garantia de ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

licitatie-respingere oferta pentru garantia de participare

Am o nedumerire, participand la o licitatie unde erau 5 ofertanti, 4 dintre ofertanti am fost descalificati pe motivul:
“garantia de participare in cuantum de 3980.00 lei fata de 3980.01 lei solicitata de autoritatea contractanta”
In fisa de date cerinta era:
“””Garantie de participare
Da
Cuantumul de: 7.960,00 lei. Valabilitatea acesteia trebuie sa fie de minim 90 de zile de la termenul limita de depunere a ofertelor.
Modul de constituire a garantiei de participare:
-virament bancar in contul CE..... deschis la B...... sector ...,Nr. cont: .......................
-scisoare de garantie de participare. Garantia de participare emisa in alta limba decat romana va fi prezentata in original si insotita de traducerea autorizata in limba romana. Garantia de participare trebuie sa fie irevocabila. Cuantumul ce se va retine in conditiile art. 278
indice 1 din OUG 34/2006 = 3.980,01 lei.
Ofertantii IMM beneficiaza de reducere 50% daca depun documente conform Legii 346/2004.”””
Cum se poate interpreta tinand cont ca sant IMM ???????
Care este parerea Dvs, sa incerc o contestatie la CNSC???
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 17:56, 15 Noiembrie 2012
Ce garantie de participare ati depus ?
daca sunteti IMM beneficiati de reducerea la jumatate deci puteati plati 1/2 din 7960 = 3980.
Am platit 3980,00 si totusi ne-au descalificat
aveti la dispozitie calea contestatiei
Daca lucrurile sunt asa cum le prezentati, parerea mea este sa depuneti contestatie.

Garantia de participare se solicita conform art. 85 din HG925/2006 si a fost stabilita de autoritate la 7.960,00. Pe aceeasi procedura nu se pot stabili mai multe garantii de participare, aceasta fiind unica garantie obligatorie. Dvs ati beneficiat de dreptul legal, conferit de legea 346 si ati depus la jumatate, respectiv 3980.00. Ca urmare, dvs nu vi se poate solicita un alt cuantum, intrucat legea 346 stabileste clar ca ea este de 3980.00, iar AC nu are dreptul de a stabili alt cuantum decat cel prevazut legal.

Faptul ca AC a facut o \"precizare\", referitoare la art.278^1, nu poate eluda prevederile legale mentionate. Faptul ca AC nu si-a luat masura acoperirii integrale a sumei de la art.278^1, este culpa clara a ei si nu a dvs.Dvs ati respectat prevederile legale. Din cate cunosc, exista si un punct de vedere pe site -ul ANRMAP referitor la aceste situatii identice, in care se precizeaza ca in cazul aplicarii art.278^1 AC va retine suma constituita de ofertant si atat, dar in niciun caz nu are dreptul sa il respinga, invocand propria culpa, aceea de neasigurare integrala a sumei de la art.278 in cazul IMM.

In cazul in care situatia este asa cum ati prezentat si nu exista si alte motive ale respingerii, faceti contestatie.

Atentie la termenul de contestatie, care curge de la momentul deschiderii ofertelor, cand ati fost instiintat prin primirea procesului -verbal. De asemenea, daca v-ati luat oferta inapoi nu veti mai avea succes. Si ultimul sfat, apelati la cineva cu cunostinte in intocmirea contestatiilor.
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2012
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma retinuta in cazul respingerii contest de catre cnsc danatmr9 danatmr9 Buna ziua! Ma ocup de achiztiile publice la o societate care este IMM. Voiam sa intreb daca suma retinuta in cazul respingerii contestatiei de catre CNSC se ... (vezi toată discuția)
Retinere garantie de participare in baza art.278^1 din oug 34/2006 Jurist TM Jurist TM Buna ziua! Am urmatoarea problema: Am contestat comunicarea rezultatului procedurii la o licitatie si CNSC ne-a respins contestatia. Acum am primit de la AC ... (vezi toată discuția)
Neprezentare documente clarificatoare amalia.p amalia.p Buna ziua Am participat de curand la o licitatie pentru lucrari. AC ne-a solicitat acum prezentarea unor documente lipsa, respectiv cazierul judiciar al ... (vezi toată discuția)