Am cumparat la licitatie de la o banca un imobil.
In actele de evaluare prin care s-a acordat creditul erau mentionate si fotografiate la dosarul bacii ,printre altele si o centala pe lemne si calorifere.
In momentul in care am intrat in posesia cheilor am constata impreuna cu doi martori ca acestea lipseau.
Fac mentiunea ca la cererea mea de a vedea inaintea licitatiei imobilul, banca mi-a spus ca acesta este modul in sensul ca pana si la autovehicolele scoase la licitatie nu se mai iau cheile.
Intrebarea mea este daca pot sa ma indrept impotriva bancii printr-o actiune in dezdaunare(revendicare)?
Multumesc
Dupa cum afirmati, centrala si caloriferele apareau in fotografiile de evaluare de la data acordarii creditul. Dv nu ati cumparat imobilul la valoarea evaluarii de la data creditului, ci conform raportului de evaluare dinaintea licitatiei bunului. In toata perioada de la acordarea creditului pana la vanzarea imobilului la licitatie, bunurile respective se puteau deteriora, puteu fi inlocuite, vandute, etc. Vedeti ce scrie in raportul de evaluare de la executarea silita.
Mai mult de atat exista martori care au vazut cand au fost luate bunurile ,precum si inregistrari video de la coltul strazii ,apartinand politiei!
Deci ce pot sa fac?
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
mai studiați încă odată toate actele încheiate între dvs. și licitator sau cel care va încheiat actul de v-c și, verificați dacă imobilul cumpărat are puțin detaliat felul cum/în ce formă este vândut (de exemplu : se vinde ap 9 din blocul .....cu următoarele dotări : instalație termică în toate cele X camere și câte 1 calorifer în fiecare cameră ; centrală termică de apartament, în stare bună de funcționare, cu alimentare pe combustibil lemnos; instalație de gaze naturale la bucătărie etc etc) Altfel, orice încercare de a vă îndrepta împotriva vânzătorului în instanță (bazându-vă doar pe niște fotografii ori, alte detalii văzute de dvs. undeva . . . cândva, acelea pot fi făcute dispărute etc), va fi sortită pierderii cauzei întrucât trebuie să dovediți că într-adevăr vi s-a vândut iar dvs. ați cumpărat acel imobil care v-a fost vândut în acte într-un fel, iar la predare în altfel.Dacă l-ați cumpărat cu centrală . . . în acte și vi s-a predat fără : încercați a rezolva amiabil problema cu vânzătorul (licitator) prin depunerea unui înscris înregistrat (nu verbal la mica înțelegere),Vi se va răspunde.Funcție de răspuns și probe (+cele video de dvs. arătate) hotârăți și acționați.
Buna dimineata .
Inseamna ca ,ori acestia au mintit cand au mentionat si aceste bunuri in prezentarea acestuia in documentele de licitatie,ca sa nu spunem ca acest fapt ar putea avea si caracter penal,de fals si uz de fals in acte publice,sau fals intelectual, ori au fost ,,subtilizate " ca sa nu spunem insusite pe nedrept sau furate de cineva, care iar ar putea avea caracter penal,
In orice caz,daca banca -vanzatorul nu suplineste aceste bunuri,aveti dreptul sa le cereti suplinirea acestei lipsuri,cu respectivele bunuri,sau cu echivalent in bani,iar daca nu fac acest lucru puteti deschide actiune de rezolutiune a contractului de v-c,sau o actiune de reducere a pretului si restituirea diferentei -actiunea redhibitorie, sau actiunea estimatorie , plus daune .
Cu stima ,
Marius Bote .