In cadrul unei executari silite ,mi s-a comunicat adresa de infiintare a popririi asupra venitului meu net. La aceasta adresa a fost anexata o copie certificata dupa sentinta civila , insa nu e prevazuta cu formula executorie asa cum ar fi fost legal pentru a fi considerata titlu executoriu. Mergand la dosarul prin care s-a incuviintat executarea silita, am constatat ca formula executorie este scrisa pe o pagina separata de sentinta. Este legala comunicarea facuta de executor asa, fara sa-mi transmita si aceasta formula scrisa pe pagina separata? Am sanse intr-o contestatie?
Daca in dosarul executorului si in dosarul instantei prin care s-a incuviintat executarea silita exista investirea, nu aveti nici o sansa sa castigati pe acest motiv contestatia la executare. De altfel, pe exemplarul comunicat dvs. ar fi trebuit sa se regaseasca prima parte a formulei: Noi, Presedintele Romaniei pe prima pagina a sentintei, sus de tot. Ca partea a doua a formulei nu a mai ajuns la dvs., nu e un motiv de admitere a contestatiei. Nu vad vatamarea pe care ati suferit-o, mai ales ca e doar cu titlu de informare trimis titlul, astfel ca nu aveti cum sa justificati o nulitate intemeiata pe art. 105 al. 2 din codul de procedura civila.
Nu se gaseste pe prima pagina a sentintei inceputul formulei adica :" Noi , Presedintele..." , ci aceasta formula este scrisa pe o pagina separata-necomunicata de catre executor odata cu copia dupa sentinta.
Nu este un viciu de procedura care ar putea fi invocat in contestatie? Adica e ca si cum executorul nu mi-a comunicat titlul executoriu ci doar o simpla sentinta civila neinvestita cu formula executorie.
stiu doar ca in dosarul instantei se gaseste La executor n-am fost sa vad dosarul.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Oug 119/2007
ENGFULL
am obtinut o ordonanta de plata in temeiul OUG 119 /2007
dupa expirarea celor 10 zile in care se poate face cerere de anulare , solicit instantei ... (vezi toată discuția)
Intrebare
adriana.georgiu
de ce ar fi tardiva contestatia la executare desi s-a facut inlauntrul termenului de 15 zile cerut de art 401 cod pr.civ daca titlul executor este o sentinta ... (vezi toată discuția)