In spatele garajului pe care il detin am ocupat 10 m patrati din spatiul verde pe care i am imprejmuit cu plasa si i am folosit pentru depozitarea diferitelor obiecte fara sa anunt la primarie .Deoarece vreau sa intru in legalitate cu acel spatiu va rog sa mi spuneti pe ce perioada retroactiva voi fi pusa la plata si daca voi plati penalitati .
Garajul este in interiorul curtii dvs, pt ca de cand cu criza garajul se majoreaza ca fiind a doua proprietate, va spun asta pt ca in momentul in care veti intra in legalitate cu terenul va trebui sa declarati si garajul.
In general anul impozitarii va fi cel care il declarati dvs, daca perioada este mai mare de 5 ani, atunci veti fi impozitata la termenul de prescriptie de 5 ani(seper ca am explicat bine).
La acest teren imprejmuit de dvs, veti plati pe langa chirie si impozit, deci sunt 2 taxe aici. Faceti cerere la primarie pt concesionare teren, spuneti unde se afla amplasat si vedeti raspunsul lor( mentionati in cerere ca de 2-3 luni ati depozitat ceva), posibil ca acest teren sa nu figureze in patrimoniul primarie, atunci vor fi mai multe referate de facut pt al prelua si pe urma sa vi-l inchirieze, deocamdata nu se pune problema sa cumparati cei 10 m.