avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale punct de lucru teren viran
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

punct de lucru teren viran

Buna ziua. Am o cerere de infiintare punct de lucru pe un teren viran. Mi s-a cerut la ONRC autorizatia de constructie si procesul verbal de receptie insa eu nu detin asa ceva. Pe suprafata de teren pentru care am deja un contract de comodat este amplasat un garaj mobil. Este necesar sa prezint vreo autorizatie de constructie (avand in vedere ca e un garaj de beton, usor de ridicat cu macaraua, deci nu are caracter permanent) sau vreo autorizatie de amplasare a acestuia? ce acte sunt necesare pt dechiderea acestui punct de lucru?cum trebuie sa procedez?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: AndPOP , utilizator 14:11, 15 Octombrie 2021
Va trebuie cel putin o autorizatie provizorie de amplasare a garajului respectiv.
In instanta cred ca este singura sansa sa puteti obtine infiintarea punctului de lucru fiindca ORC va respinge in mod cert cererea dvs. Cel putin asta este parerea mea.B-)
Si daca sustin faptul ca pe acel teren nu exista nimic amplasat?ce sanse am sa infiintez acest punct de lucru pe terenul viran?(doar imprejmuit cu gard de plasa). Va multumsc.
Care este scopul declarat al activitatii?
Ma indoiesc cu sinceritate ca vi se poate aproba desfasurarea unei activitati comerciale cata vreme oricum aveti nevoie de un birou unde sa functionati. fara macar o baraca pentru care sa aveti documente legale veti intampina un refuz de la ORC!
:)
Dar de ce imi TREBUIE??? pur si simplu imi pun marfa pe o masa. este ilogic ceea ce cere ORC-ul. dimineata merg cu masa si cu marfa pe teren, iar seara o iau si o duc la sediul principal. adica....acasa.inteleg ce spuneti si va multumesc pt ajutor dar totusi....mi se pare incredibil cum te pot intoarce astia de o pe parte pe alta.
Ok.O sa va explic imediat si rationamentul ORC-ului. daca s-ar aproba infiintarea de societati cu sediul pe camp , atunci ne-am trezi cu un milion de tepe si probleme fara a putea sa ii gasesti pe oamenii care trebuie sa raspunda pentru respectivele activitati! de unde sa il iei pe Badea Vasile daca el saracul are sediul pe tarlaua 14 parcela 47?:D
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat

Alte discuții în legătură

Deschidere sediu secundar(punct de lucru) george constantin george constantin Buna ziua, Sunt detinatorul unui teren unde as dori sa amplasez un chiosc, o casuta de genul celor amplasate in zona Unirii.Sediul social al firmei este ... (vezi toată discuția)
Autorizatii necesare praporgescu praporgescu care sunt autorizatiile necesare pt.comert (fast food )stradal,in rulote amplasate pe domeniul public. Multumesc.#-o:((:sorry::\">:stunned: (vezi toată discuția)