avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Pe ce sunt impozitat?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Pe ce sunt impozitat?

Buna,

Businessul meu e sa strang banii de la un numar de oameni si sa-i transfer mai departe, din contul meu, catre clientul final. Contra unui comision.
Eu practic primesc in contul meu toata suma, iar apoi o transfer mai departe, exceptie comisionul.

Eu pentru ce ar trebui sa platesc taxe in mod normal? Si care ar fi acestea?
Cel mai recent răspuns: GolluM99 , utilizator 17:11, 16 Noiembrie 2012
Faceti practic intermediere financiare. Un fel de paypoint.

Platiti impozit pe profit si TVA
Alex, nu-mi este clar pentru ce trebuie sa plateasca TVA. :sorry:

Sunteti PFA?
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Da...dar eu platesc banuiesc doar pe ce imi ramene mie, nu?
Daca eu facand intermediare financiara, strang 100.000 ROn si trimit mai departe la client 95.000 RON, eu platesc TVA si taxa de profit pe cei 5.000, nu? Si practic, CA mea se considera 100.000 sau 5.000? Ca totul trece pe la mine prin cont...Asta nu sunt lamurit...Si sunt plin de intrebari ca maidanezii de pureci :)

Un contract de intermediare financiara intre mine si client e suficient? Si o factura de prestari servicii pe cei 5.000? Sau mai trebuie si altceva?

Nu PFA, firma as dori sa fac. Acum vreau sa fac pe asa ceva si inca sunt in cautarea celei mai bune solutii juridice si contabile :)
GolluM99, utilizator
Intermedierea financiara presupune indeplinirea anumitor conditii si necesita cred aprobare de la CNVM.

Eu totusi nu ma dumiresc ce vreti sa faceti? De unde provin banii si de ce nu ii incaseaza direct persoana careia ii sunt destinate aceste sume? Pana nu oferiti informatii complete, nici noi nu ne putem da cu presupusul in privinta inregistrarilor din punct de vedere contabil si al veniturlor obtinute.
Pentru ca daca i-ar incasa direct persoana finala, eu ce paine mananc? :)

Practic, eu CAUT persoanele interesate sa investeasca intr-o firma, strang banii de la ei, apoi ii transfer firmei. Practic asta e jobul meu, sa gasesc prin orice mijloace acele persoane dornice sa investeasca. Clientul final/firma nu face nimic, doar asteapta sa ii prezint eu ce am gasit si in caz de reusita, sa-i transfer banii.

Am vazut ca in cazul asociatiilor e posibila aceasta intermediere. Exista un site unde poti face donatii catre cam toate ONG-urile. Si tot asa, ei strang banii si la sf de luna ii trimit mai departe.

Practic nu vand actiuni alte firmei(desi ar fi si asta o posibilitate, dar nu toate sunt cotate la bursa). Doar gasesc persoane dispuse sa investeasca in idee.
GolluM99, utilizator

Alte discuții în legătură

Facturare fara tva Silvia Dumitru Silvia Dumitru Hristos a Inviat! Suntem o firma platitoare de tva si avem de facturat catre o firma de leasing, un comision pentru \"intermediere in asigurari\". Firma de ... (vezi toată discuția)
Ajungem sa depasim pragul de tva eumili eumili Am o nedumerire la faptul ca ajungem sa depasim pragul de TVA, mai exact previziune de a depasi 100.000 de euro in 2021. Suntem o agentie ce se ocupa de ... (vezi toată discuția)
Fac intermediere financiara...pe ce platesc tva? taxa pe profit? GolluM99 GolluM99 Buna ziua, Vreau sa deschid o firma pe intermediare financiara in urmatoarele conditii. O firma are nevoie de fonduri sa isi dezvolte un produs nou, sa ... (vezi toată discuția)