avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA facturare fara tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

facturare fara tva

Hristos a Inviat!

Suntem o firma platitoare de tva si avem de facturat catre o firma de leasing, un comision pentru "intermediere in asigurari".
Firma de leasing ne-a spus ca trebuie sa facturam fara tva citez" In urma activitatii desfasurate in cursul lunii martie , ca asistent in brokeraj in cadrul proiectului Casco CoBrand, va transmitem situatia comisionului cuvenit 17.87 lei. Suma este totala si nu se calculeaza tva, activitatea in asigurari este nepurtatoare de tva."
Este corect sa facturam fara tva?
Va rog astept un raspuns urgent.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 12:37, 26 Aprilie 2011
Intermediarea in asigurari este o activitate nepurtatoare de TVA.
Problema Dvs. este ca nu puteti practica aceasta activitate ca persoana juridica decat daca o aveti ca obiect unic de activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva asigurare iancu marin iancu marin Am un contract de Leasing pt. auto si o polita de asigurare pt acest auto. Deoarece nu am platit la termen rata CASCO a fost introdusa in factura de leasig dar ... (vezi toată discuția)
Intermediar in asigurari OanaBocancea OanaBocancea Buna ziua, Dorim sa devenim intermediari in asigurari si am inteles ca ne trebuie sa fim inregistrati in RAJ (coduri 6621 si 6622)? Nu stiu exact despre ce ... (vezi toată discuția)
Asistent broker de asigurari ca pers juridica edit tamas edit tamas Va rog sa ma lamuriti! sunt o firma care are ca obiect de activitate intermedieri financiare- vechiul CAEN 6713. Intermedieaz credite si leasing. De acum ... (vezi toată discuția)