avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Fac intermediere financiara...pe ce platesc TVA? taxa ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Fac intermediere financiara...pe ce platesc TVA? taxa pe profit?

Buna ziua,

Vreau sa deschid o firma pe intermediare financiara in urmatoarele conditii.
O firma are nevoie de fonduri sa isi dezvolte un produs nou, sa deschida o locatie noua etc. Eu ma angajez prin contract de prestari servicii sa ii fac rost de acei bani de la diverse persoane(prin vanzare de produse si actiuni, etc, nu asta conteaza acum).
In momentul in care strang suma precizata in contract, o virez din contul meu in contul firmei respective.
Eu pe ce platesc TVA? Pe suma care imi ramane mie din comision sau pe toata suma stransa? Considerand ca eu strang in contul firmei toti banii initial, apoi ii virez catre beneficiar. La fel si cu taxa pe profit.

Pe scurt, daca eu strang 1.000 ron si pastrez 5%, 50 ron iar restul 950 ii virez spre beneficiarul final, eu ce taxe am de platit?

Cu respect,

Dan
Cel mai recent răspuns: GolluM99 , utilizator 21:24, 15 Noiembrie 2012
careva? sfaturi?
nimeni nimic?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe ce sunt impozitat? GolluM99 GolluM99 Buna, Businessul meu e sa strang banii de la un numar de oameni si sa-i transfer mai departe, din contul meu, catre clientul final. Contra unui ... (vezi toată discuția)
Inregistrare capital social la infiintare IRR IRR La infiintarea unei societati, am depus la banca capitalul social de 200 RON si am platit 15 RON comision bancar pentru depunere capital social. Prin urmare, ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare geoserv22 geoserv22 Am si eu intrebare.Mai exista contract de colaborare sau o forma de contract legala prin care pot angaja pe cineva sa prestreze servicii pe baza de ... (vezi toată discuția)