avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... proces comercial pentru obligarea la acordul vecinilor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

proces comercial pentru obligarea la acordul vecinilor

Va rog sa ma ajutati, daca stie cineva, despre vreun caz concret in care s-a castigat un proces de obligare a vecinilor de a-si da acordul pentru deschidere sediu social. Concret, societatea mea a pierdut un proces la Tribunalul comercial in care ceream obligarea vecinilor de a-si da acordul pentru sediu social . Spatiul este situat intr-un imobil cu 10 locuinte, la parter si a fost recent achizitionat de firma tocmai pentru acest scop. Si vechiul proprietar a avut o firma in acest spatiu (mi s-a parut relevant). Unii zic ca nu am nicio sansa, altii ca sa fac recurs. Stiu ca la noi precedentul nu are mare valoare in instanta ... Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 16:53, 2 Iunie 2011
V-am solicitat detalii privind motivarea instanţei, susţinerile vecinilor, conţinutul acordurilor anterioare dintre vecini şi cel de la care aţi cumpărat. Fie nu aţi primit mesajul, fie considetaţi că detaliile solicitate nu sunt importante.
ªansele se apreciază conccret, de la caz la caz.

Liviu S.Bordaş
Abia de cateva zile s-a pronuntat sentinta si inca nu am primit motivatia instantei.Am avut depus la dosar extras de la ORC Cluj prin care se adeverea faptul ca fostul proprietar avea sediul unei firme in acel spatiu, firma pe care si-a mutat-o in alt sediu cu putin inainte de vanzarea spatiului. Nu stiu daca puteam sa cer la ORC Cluj si acordul vecinilor de la data infiintarii firmei fostului proprietar.Ar avea acel acord de acum 7-8 ani vreo importanta? Vecinii spun ca atunci au fost de acord dar acum nu mai sunt si nu ii poate obliga nimeni sa-si dea acordul, ceea ce, pana acum, din pacate pentru firma mea, s-a adeverit.Motivele vecinilor invocate in instanta au fost ca s-ar face galagie si ca existenta unui sediu i-ar deranja.
Oricum, termenul pentru calea de atac curge de la comunicarea sentinţei. Aşa cum spuneam, fiecare litigiu are particularităţile lui. Trebuie analizat de la caz la caz.
Deci, pana la urma, exista sau nu un caz asemenator in care pentru motive presupuse si netemeinice (de ex.ca se va face galagie) sa fi fost obligati locatarii sa-si dea acordul? Exista sau nu un precedent?
Precedentul poati fi chiar cazul dumneavoastră, pentru cei care vor urma. Speranţa trebuie să moară ultima.

Alte discuții în legătură

Probleme cu administratorul la infiintarea unei firme fabbydesign fabbydesign Buna ziua. As dori sa infiintez o firma, dar inainte de a incepe treaba, si sa vb cu un avocat, am zis sa vad cum e cu acceptul vecinilor si al asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Cum obtin acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor pentru schimbare destinatie apartament pentru sediu social? Mihail Cazacioc Mihail Cazacioc [b]In caz de refuz[/b] al din partea Asociatiei de proprietari si/sau al vecinilor pentru a-si da acordul cu privire la schimbarea destinatiei apartamentului ... (vezi toată discuția)
Buna ziua !locuiesc la etajul 1 al unui imobil cu 4 nivele.la ... Vistiv Vistiv Buna ziua !Locuiesc la etajul 1 al unui imobil cu 4 nivele.La parter bloc apartamentul de sub mine s-a transformat în spațiu comercial fara ca să îmi dau ... (vezi toată discuția)