avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale probleme cu administratorul la infiintarea unei firme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

probleme cu administratorul la infiintarea unei firme

Buna ziua. As dori sa infiintez o firma, dar inainte de a incepe treaba, si sa vb cu un avocat, am zis sa vad cum e cu acceptul vecinilor si al asociatiei de proprietari, daca accepta.

Din prima, presedintele asociatiei a zis ca nu vrea sa imi dea, invocand diverse motive prostesti. Pot face ceva in sensul asta?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Claudiu Druia , Consilier juridic 10:07, 31 Ianuarie 2009
E destul de greu fara acordul asociatiei.
nu este nimeni care sa imi spuna ce pot face? :(
Nu puteţi face nimic. Vecinii nu pot fi obligaţi să-şi dea acordul.

Dacă activitatea nu se va desfăşura la sediul social, puteţi lua legătura cu un avocat. Sediul unei societăţi poate fi stabilit la sediul formei de organizare a respectivului avocat, conform Legii 51/1995. Sau puteţi închiria un spaţiu al cărui proprietar are acordul vecinilor pentru astfel de activităţi.

Liviu S.Bordaş
Totusi, logic luand-o banuiesc ca nu poate sa zica nu ca asa se simte el in ziua respectiva. Trebuie sa aibe motive concrete, nu? Adica, nu poate sa imi zica mie ca nu se poate, si altii sa aibe sediu?
Presedintele de asociatie nu este rege in tara sa. Pentru a putea obtine acordul asociatiei aveti nevoie de votul majoritatii membrilor, deci va recomand sa vorbiti si cu ceilalti vecini si sa incercati sa-i convingeti. Iar daca aveti acordul majoritatii, mergeti la presedinte si insistati sa se supuna la vot cererea dvs. in urmatoarea sedinta a asociatiei.

Alte discuții în legătură

Sediu social srl (acordul unui vecin) evgheni evgheni Buna seara. Vreau sa infiintez o s.r.l. cu sediul in apartamentul meu. Problema este ca nu pot obtine acceptul unuia ditre cei 4 vecini directi. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Acord vecini activitate laurr29 laurr29 Buna ziua, am urmatoarea intrebare: Am in proprietate un spatiu/sediu firma (asa apare in c/v si in cartea funciara) \"sediu firma\"...si mi-am facut sediul ... (vezi toată discuția)
Acordul proprietarilor pt. o societate comerciala stvlasceanu stvlasceanu Intr-un bloc prevazut din constructie cu spatii comerciale la parter si unde a functionat pana acum o firma care comercializa textile, s-a mutat o societate ... (vezi toată discuția)