Buna ziua. As dori sa infiintez o firma, dar inainte de a incepe treaba, si sa vb cu un avocat, am zis sa vad cum e cu acceptul vecinilor si al asociatiei de proprietari, daca accepta.
Din prima, presedintele asociatiei a zis ca nu vrea sa imi dea, invocand diverse motive prostesti. Pot face ceva in sensul asta?
Multumesc anticipat.
Nu puteţi face nimic. Vecinii nu pot fi obligaţi să-şi dea acordul.
Dacă activitatea nu se va desfăşura la sediul social, puteţi lua legătura cu un avocat. Sediul unei societăţi poate fi stabilit la sediul formei de organizare a respectivului avocat, conform Legii 51/1995. Sau puteţi închiria un spaţiu al cărui proprietar are acordul vecinilor pentru astfel de activităţi.
Totusi, logic luand-o banuiesc ca nu poate sa zica nu ca asa se simte el in ziua respectiva. Trebuie sa aibe motive concrete, nu? Adica, nu poate sa imi zica mie ca nu se poate, si altii sa aibe sediu?
Presedintele de asociatie nu este rege in tara sa. Pentru a putea obtine acordul asociatiei aveti nevoie de votul majoritatii membrilor, deci va recomand sa vorbiti si cu ceilalti vecini si sa incercati sa-i convingeti. Iar daca aveti acordul majoritatii, mergeti la presedinte si insistati sa se supuna la vot cererea dvs. in urmatoarea sedinta a asociatiei.