avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale probleme cu administratorul la infiintarea unei firme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

probleme cu administratorul la infiintarea unei firme

Buna ziua. As dori sa infiintez o firma, dar inainte de a incepe treaba, si sa vb cu un avocat, am zis sa vad cum e cu acceptul vecinilor si al asociatiei de proprietari, daca accepta.

Din prima, presedintele asociatiei a zis ca nu vrea sa imi dea, invocand diverse motive prostesti. Pot face ceva in sensul asta?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Claudiu Druia , Consilier juridic 10:07, 31 Ianuarie 2009
Da, tine de noroc, pentru ca atunci cand alegi un spatiu nu stii ce fel de persoane vor avea calitatea de vecini.
Iar interpretarea ca nu poate fi obligat un vecin sa accepte daca nu are motiv intemeiat pentru refuz isi are radacinile in faptul ca acel apartament a fost construit cu destinatia de locuinta. Pentru a putea functiona ca spatiu comercial, discutam de o schimbare de destinatie si se prezuma ca ar produce tulburari ale vecinilor. Acordul acestora urmeaza sa rastoarne aceasta prezumtie si, in concluzie, vecinii nu pot fi obligati sa sprijine acest demers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social srl (acordul unui vecin) evgheni evgheni Buna seara. Vreau sa infiintez o s.r.l. cu sediul in apartamentul meu. Problema este ca nu pot obtine acceptul unuia ditre cei 4 vecini directi. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Acord vecini activitate laurr29 laurr29 Buna ziua, am urmatoarea intrebare: Am in proprietate un spatiu/sediu firma (asa apare in c/v si in cartea funciara) \"sediu firma\"...si mi-am facut sediul ... (vezi toată discuția)
Acordul proprietarilor pt. o societate comerciala stvlasceanu stvlasceanu Intr-un bloc prevazut din constructie cu spatii comerciale la parter si unde a functionat pana acum o firma care comercializa textile, s-a mutat o societate ... (vezi toată discuția)