avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu social srl (acordul unui vecin)
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu social srl (acordul unui vecin)

Buna seara.
Vreau sa infiintez o s.r.l. cu sediul in apartamentul meu. Problema este ca nu pot obtine acceptul unuia ditre cei 4 vecini directi. Mentionez ca in bloc deja functioneaza o firma de cativa ani. Cum as putea rezolva aceasta situatie ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: hillfingerr , utilizator 19:14, 8 Ianuarie 2013
Solicitati acordul asociatiei de proprietari
asociatia de locatari cere acordul celor 4 vecini.Discutati cu vecinul, daca este vorba doar de sediul social si nu de un punct de lucru efectiv, explicati-i vecinului ,poate intelege si mai spuneti-i si ca nu va veti imbogati din afacere, sa nu fie invidios pe "capra", spuneti-i ca sunteti "obligat"sa va faceti societate comerciala conform noilor reglementari UE si din cauza crizei, astea sunt ultimele la moda.
Incercati numai cu acordul celor 3 vecini si avizul asociatiei de proprietari. Eu am mai facut asa si a mers, nu a intrebat nimeni de al 4-lea vecin, iar eu nu am facut nicio precizare in acest sens.:D
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2009
Denisa Stanca, Avocat
Este obligatorisa obtineti acordul celor 4 vecini doar daca nu aveti asociatie de proprietari. In alte situatii doar daca presedintele sau administratorul va conditioneaza punerea stampilei de obtinerea semnaturilor. Stampila si semnatura presedintelui si/sau a administratorului sunt suficiente daca nu aveti activitate la sediu.
As mai pune o intrebare pe aceeasi tema: Daca se reuseste deschiderea firmei fara acordul unuia dintre vecini, dar cu acordul asociatiei, acest vecin care nu si-a dat acordul nu poate da firma in judecata?

Si inca ceva: daca unul dintre vecinii care si-au dat acordul, se muta din bloc si in locul lui vine altul (asta dupa ce firma este constituita), acesta isi poate manifesta in vreun fel nemultumirea fata de existenta firmei? Trebuie obtinut vreun acord si din partea lui?

Alte discuții în legătură

Acord asociatie proprietari pentru sc Daniel2Fast Daniel2Fast Buna seara, Am o mare nelamurire. Acum putin timp am obtinut acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor pentru infiintarea sediului social fara ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor cu pereti comuni - vecini indisponibili trica_t trica_t Am obtinut 3 semnaturi de la 3 vecini cu pereti comuni (pentru dovada sediului la infiintarea unei asociatii). Pe al 4 lea vecin nu il pot gasi, iar la ... (vezi toată discuția)
Sediu de firma in bloc de locuinte anamarinescu anamarinescu as dori sa stiu daca exista vreo prevedere legala privind interzicerea sau limitarea existentei sediilor de firme in blocurile de locuit si daca nu, care ar fi ... (vezi toată discuția)