Va supun atentiei un accident destul de ciudat cel putin pentru mine ca si sofer, la care in masura posibilitatilor si a cunostintelor celor de pe acest forum astept cateva raspunsuri.
Povestea este lunga dar voi incerca sa fiu cat mai concis.
ambii soferi depistati fara alcool
eu am lovit o masina parcata neregulamentar pe banda 1 pe drum national unde limita este de 90 km/h
banda 1 si marginea drumului sunt despartite de bordura
masina pe care am lovit-o nu avea asigurare RCA de mai mult de 4 luni
masina mea are RCA valabil
doresc sa stiu daca mai este in vigoare legea prin care daca un autoturism are RCA sau ITP expirat de mai mult de 90 de zile inmatricularea se suspenda din oficiu
accidentul a fost in timpul noptii vizibilitate scazuta
nu era nimeni in masina dar soferul era pe mijlocul strazii
eu daca evitam impactul cu masina il loveam in plin pe soferul aflata pe mijlocul strazii
dupa ce am franat am lovit din spate masina si soferul fie a cazut pe strada impiedicandu-se fie in urma impactului masina mea sau masina lui l-a lovit si el a cazut pe strada
in urma cazaturii a avut o fractura minora la cot dar datorita varstei inaintate si a altor boli de care sufera certificatul de la IML a iesit cu 45 zile de ingrijiri medicale
in conditiile in care sa spunem ar fi culpa comuna cam care ar fi repercursiunile pe care le voi suporta eu
in conditiile in care este doar culpa mea desi am ales sa lovesc masina si nu pietonul aflat pe mijlocul drumului masina parcata neregulamentar ce repet nu avea RCA si sa presupunem in urma impactului soferul ce se afla pe mijlocul strazii a fost lovit de una din cele doua masini in urma impactului cam care ar fi repercursiunile pe care le voi suporta
pe mine in principal ma intereseaza repercusiunile pe latura penala in urma accidentului si ce se va intimpla cu carnetul de sofer, momentan conduc cu dovada deoarece dosarul este in faza de cercetare
intai de toate trebuie facuta dovada ca vatamarea soferului este ca urmare directa a evenimentului rutier. din ce spuneti dvs aceasta chestiune nu este sigura. lipsa acestei relatii de cauzalitate poate duce la achitarea dvs (sau emiterea unui NUP, dupa caz) si deci nu va exista nici o pedeapsa penala.
speta este interesanta si sunt multe lucruri de care va puteti folois ptr a obtine fie o culpa cit mai mica in dinamica accidentului fie ptr a obtine un NUP/achitare pe latura penala.
vorbiti cu un avocat penalist, va avea de lucru :)
Mulltumesc pentru raspuns, pe mine ma intereseaza in primul rand daca acea masina neavand RCA valabil de peste 90 de zile mai avea drept de circulatie (suspendarea inmatricularii).
De ce intreb pentru ca soferul a declarat ca a condus autovehicolul de acasa pina in locul unde a parcat masinia.
Din ce imi dau seama ar fi 3 variante in care soferul aflat pe mijlocul strazii a cazut si in urma cazaturii a rezultat acea fractura pentru care a primit de la IML un buletin pentru 45 zile de ingrijiri.
Sa luam prin absurd partea cea mai grava in care ar fi exclusiv vina mea in acest caz care ar fi repercursiunile pe latura penala fiind la prima abatere in acest sens.
In cazul unui proces pe partea civila banuiesc ca sunt acoperit prin politia RCA.
ma indoiesc ca va avea o mare influenta asupra raportului de cauzalitate dar nu exclud un avantaj in favoarea dvs. In cel mai rau caz, asta nu va aduce achitarea dvs sub aspect penal ci o diminuare a pagubelor civile ce urmeaza a fi platite de RCA dvs.
aveti sanse de a obtine o suspendare a executarii pedepsei cu inchisoarea (daca se va dovedi vinovatia si celelalte elemente ale infractiunii).