avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren

dupa ce s-a dezbatut succesiunea, vreau sa trec o parcela din terenul de la succesiune pe numele meu, am obtinut certificatul de mostenitor pe care l-am legalizat si titlul de proprietate pe care deasemeni l-am legalizat, cum se procedeaza mai departe, va multumesc
Cel mai recent răspuns: dcba , utilizator 10:21, 16 Noiembrie 2012
va duceti la cadastru si intabulati propietatea
Daca sunteti unic mostenitor, adica aveti o cota de 1/1 din masa succesorala, certificatul de mostenitor se intabuleaza in Cartea Funciara, acesta tinand loc de act de proprietate.

Daca aveti o cota indiviza din mostenire, solutia este ca ceilalti mostenitori sa va vanda cotele lor indivize prin contact de vanzare-cumparare autentificat la un notar public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mostenire buna ziua, in urma decesului parintilor nostri, ... regal service regal service Vanzare mostenire Buna ziua, In urma decesului parintilor nostri, am mostenit impreuna cu ceilalti 3 frati ai mei, 1 teren intravilan cu casa si un teren ... (vezi toată discuția)
Probleme vanzare extravilan andreimt andreimt Buna seara. Situatia este astfel: Pe titlu de propietate sunt trecuti bunica mea si fratele ei. Fratele a decedat acum 16 ani. Propietatea consta in 7 ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate alin-dacul alin-dacul Am un certificat de mostenitor din 1985 in care apar 3 persoane,un plan cadastral realizat in 2004 si un titlu de proprietate tot din 2004(titlul a fost ... (vezi toată discuția)