Sunt cetatean Republica Moldova, am depus cerere pentru programarea datei pentru depunerea cererii de redobandire la consulatul romaniei in chisinau in noiembrie 2004 si pana azi 31 ianuarie 2009 nici un raspuns. Pe tot parcursul anului 2004 mam aflat cu contract de munca in federatia rusa adica cu toate actele in regula, si nu am stiut ca pot depune cererea la ambasada in moscova. Acum sunt in italia, roma cu statut ilegal, spunetimi va rog pot eu depune cererea de redobandire aici la roma? Avand in vedere ca pe siteul mae roman scrie ca consulatele pot sprijini persoanele interesate sa redobandeasca cetatenia. 5 ani de asteptare la chisinau deloc nu arata nici un sprijin. Multumesc anticipat.
Persoanele care au domiciliul sau resedinta in strainatate pot depune cererea de acordare, intemeiata pe dispozitiile art. 101 din Legea nr.21/1991, sau de redobandire a cetateniei romane, insotita de actele care dovedesc indeplinirea conditiilor prevazute de lege, la misiunile diplomatice sau oficiile consulare competente ale Romaniei. Cererile vor fi inaintate de indata Comisiei pentru cetatenie
Daca doriti a actiona in judecata Ambasada Romaniei de la Chisinau, nu trebuie altceva decat sa introduceti o actiun ein instanta.
Incercati sa depuneti o noua cerere la Ambasada si daca in termen de 30 de zile nu va da raspuns , atunci puteti actiona in contencios administrativ Ambasada.
Domiciliul sau resedinta
mec
Doresc sa clarific urmatorul lucru - in legea cetateniei romane se specifica ca cererea pentru redobandire a cetateniei se depune la locul domiciliului sau ... (vezi toată discuția)