avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu acoperisul de bloc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu acoperisul de bloc

Locuiesc la etajul 4 ultimul, al unui bloc si am mari probleme cu hidroizolatia acoperisului. Apa s-a infiltrat pana la vecinul de mai jos, care spune ca are apartamentul asigurat si ca firma de asigurari o sa ma dea in judecata daca nu repar acoperisul si o sa-mi pierd apartamentul. Posibilitati sa il repar singur nu am dar nici ceilalti locatari nu vor sa contribuie alaturi de mine la refacerea acestuia. Exista riscul sa fiu dat in judecata?
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 20:45, 1 Februarie 2009
obligatia repararii acoperisului cade in sarcina tuturor locatarilor ca si subsolul
orice reparatie a spatiilor comune trebuie suportata, in cota parte, de catre toti locatarii cladirii si poate chiar cu sprijinul asociatiei de proprietari din care fac parte. de obicei asociatiile au fonduri de reparatii sau acel fond de rulment.

" In scopul reprezentarii si sustinerii intereselor comune ale proprietarilor, legate de folosirea bunurilor aflate in proprietate comuna indiviza din cladirea ce alcatuieste un condominiu, proprietarii locuintelor si ai spatiilor cu alta destinatie decat cea de locuinta se pot constitui in asociatii de proprietari cu personalitate juridica.

1) Administrarea condominiilor are ca obiect utilizarea cladirilor in scopul pentru care au fost construite, in conditiile mentinerii pe toata perioada de existenta a performantelor functionale, tehnice si calitative pentru care acestea au fost realizate.
2) In acest scop activitatea de administrare a condominiului trebuie sa asigure:
.....................
b) functionarea in bune conditii a tuturor instalatiilor si partilor de constructii ale imobilului; "

1 Se poate sa fiti dat in judecata (aproape pentru orice)
2 Daca se va intampla asta o sa castigati cu siguranta
Depuneti o cerere scrisa la Asociatia de propieteari si cereti un nr. de inregistrare. Sau cel mai bine faceti cererea in 2 exemplare (xerocopie), unul la ei, alta la dumneavoastra pe care sa semneze de primire reprezentantul asociatiei: presedintele sau administratorul. In ea aratati care e situatia. Costul reparatiei se imparte de catre asociatie pe seama tuturor locatarilor din scara (bloc), dupa cum se hotaraste de locatari, avandu-se in vedere si precedentele.
Firma de asigurari nu are castig de cauza in instanta asupra dumneavoastra, deoarece Asociatia de propietari este cea care administreaza bunurile comune, deci si acoperisul, dar va poate purta prin instante.
De altfel administratorul ar trebui sa se ocupe de partile comune ale blocului, fara vreo cerere speciala (poate doar un anunt verbal), dar in multe cazuri - datorita faptului ca locatarii nu se implica, crezand ca sunt tot chiriasi ai statului, asteapta ca cineva sa le faca toate, dar acum nu mai are cine - administratorii, ramasi de la asociatiile vechi, se rezuma a incasa banii ce li se cuvin, fara sa faca nimic.
Ultima modificare: Duminică, 1 Februarie 2009
ContSters67366, utilizator
In justitie nimeni nu castiga cu siguranta. Este o axioma!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperisul blocului cossi cossi Buna ziua! Sunt lacatarul unui bloc cu patru etaje, iar apartamentul meu este la ultimul etaj. Cand am cumparat apartamentul acesta era acoperit jumatate cu ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc anca0704 anca0704 Buna ziua. Stiu ca s-a tot discutat pe tema aceasta, dar am o nelamurire: recuperarea banilor in cazul reparatiei unui acoperis de bloc se face doar in cazul ... (vezi toată discuția)
Legea 196 /2018 din 20 iulie RazvanBond RazvanBond Bună ziua, am tot citit noua lege si nu reusesc sa gasesc exact art. In care asociatia este de datoria iei sa repare acoperisul blocului in care locuiesc. Am ... (vezi toată discuția)