avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acoperisul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acoperisul blocului

Buna ziua! Sunt lacatarul unui bloc cu patru etaje, iar apartamentul meu este la ultimul etaj. Cand am cumparat apartamentul acesta era acoperit jumatate cu carton iar jumatate avea acoperis din azbociment. Eu am continuat acoperisul cu azbociment, acoperind tot blocul cu surse proprii. Acum am primit din partea primariei o somatie(pe numele meu) ca in termen de 60 zile sa dezafectez acoperisul in caz contrar voi primi amenda intruct nu detin autorizatie. Am incercat sa instiintez asociatia de locatari dar nimeni nu vrea sa primeasca sesizarea mea scrisa.(Acoperisul este 2/3 facut de locatari iar 1/3 de mine.)
Intrebarea este cum trebuie sa procedez ca sa fac hidroizalatia cat mai repede si sa imi pot recupera si oi parte din bani? Mentionez ca administratorul nici nu vrea sa auda de hidroizolatie dar nici nu isi asuma responsabilitatea pentru acoperis. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters43672 , utilizator 00:45, 16 August 2008
Sunteti locatarul , s-au prprietarul acelui apartament ?va intreb pentru ca locatar inseamna chirias si nu va intra in atributiuni dumneavoastra ci proprietarului .Daca sunteti proprietar va rog studiati legea 230 / 2007 privind infiintarea ,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari ,hotarirea Nr.1588/2007.Obligatia repararii acoperisului ii revine in exclusivitate asociatiei de prprietari , toate reparatiile care se fac in cadrul asociatiei ,fie ca e acoperis ,subsol ,teava comuna,scurgere comuna, exceptind pe cele di cadrul apartamentelor,sunt executate si suportate din fondul de reparatii de catre asociatie. Dumneavoastra trebuie sa va adresati coducerii asociatiei de prprietari ,printr-o cerere in care sa aratati ce prejudicii vi se aduc din cauza ca acoperisul e deteriorat,cererea o faceti in dublu exemplar ,ca unu sa va ramina dumneavoastra cu numar de inregistrare si stampila.In cazul in care in urma cererii dumneavoastra refuza sa repare acoerisul ,dati asociatia in judecata,instanta ii va obliga sa repare acoperisul si daunele produse in apartamentul dumneavoastra datorita apei ,infiltrate. Curaj si cistigati pentru ca e dreptul dumneavoastra. =D>
nu este chiar asa de usor sa castigi..trebuie sa si ia masuri sa aiba cu ce dovedi ca este nevoie de reparatii..o expertiza,cu martori..si apoi judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu acoperisul de bloc bitec_83 bitec_83 Locuiesc la etajul 4 ultimul, al unui bloc si am mari probleme cu hidroizolatia acoperisului. Apa s-a infiltrat pana la vecinul de mai jos, care spune ... (vezi toată discuția)
Acoperis stricat, proprietar necooperant mirela_bum mirela_bum buna ziua, locuiesc la etajul 1, intr-un bloc de 4 etaje. Locatarul de la etajul 4 a construit singur podul(inainte sa ma mut eu). Acum, eternita de pe bloc ... (vezi toată discuția)
Proprietate acoperis mixi64 mixi64 locuiesc la ultimul nivel al unui bloc cu 4 etaje. cam din anul 1978, apararea civila de atunci, impreuna cu administratorul asociatiei de locatari, a permis ... (vezi toată discuția)