avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acoperis stricat, proprietar necooperant
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acoperis stricat, proprietar necooperant

buna ziua,
locuiesc la etajul 1, intr-un bloc de 4 etaje. Locatarul de la etajul 4 a construit singur podul(inainte sa ma mut eu). Acum, eternita de pe bloc s-a fisurat, si se infiltreaza apa pina la mine.Se infiltreaza multa apa, avand 2 pereti uzi complet. Locatarul de la etajul 4 refuza sa faca ceva sa repare acoperisul, sau sa dea zapada de pe acoperis.Accesul pe acoperis este blocat cu un lacat.
Ce pot face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:21, 22 Februarie 2012
Acopersiul blocului reprezinta parte comuna ,a carei intretinere/reparatie reprezinta si implica responsabilitatea asociatiei de proprietari
In situatia mentionata ,in temeiul art 17 din L nr 230/2007 sesizati oficial presedintele de asociatie care in calitate de reprezentant legal al asociatiei de proprietari ,mandatat sa reprezinte interesele generale ale proprietarilor detine obligatia sa constate
Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu,respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii

Pentru indepartarea situatiilor neplacute si pentru recuperarea macar in parte a contravalorii reparatiilor la proprietatea dvs,se impune sa analizati oprtunitatea incheierii de asigurare facultativa a locuintei,situatie in care asiguratorul va acorda dvs c/v reparatii si se instituie cu pretentii direct impotriva persoanei responsabile pentru producerea prejudiciilor
mirela_bum a scris:
Locatarul de la etajul 4 refuza sa faca ceva sa repare acoperisul, sau sa dea zapada de pe acoperis.

Obligatia de a repara acoperisul blocului este a tuturor propriertarilor din acel bloc si nu a celui care locueste la ultimul etaj.
Daca sunteti organizati in asociatie apelati la cei care conduc si administreaza asociatia.
Daca nu sunteti organizati in asociatiei, dicutati cu vecinii, convocati rapid o sedinta, gospodariti-va si organizati-va.
Acum, iarna puteti sa dati zapada jos de pe acoperis iar la vara sa reparati acoperisul repartizand cheltuiala pe toate apartamentele dupa suprafata utila a acestora, indiferent ca sunteti sau nu constituiti in asociatie.
asa cum am mai spus, locatarul de la 4 a construit singur acoperisul inainte de a ma muta eu. Acum il vede ca pe o proprietate personala, refuzand accesul altora, chiar daca acest acces ar fi in scopul repararii acoperisului. Eu i-am propus sa aducem un mester sa reparam acoperisul sau sa chemam o firma sa dea jos zapada(evident, spunand ca voi contribui si eu la aceste cheltuieli), dar a refuzat. Nu vreau sa fac de una singura(fara acordul celui de la 4) reparatiile sau sa chem o firma sa dea jos zapada, pentru ca as putea provoca si alte stricaciuni, plus scandalul ce se va isca cu vecinul. Asigurare am, dar nu acopera infiltratiile.
Deci nu prea stiu , cum sa procedez
schimbati asigurarea.
Sunteti constituiti in asociatie de proprietari sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu izolatia liveomars liveomars Buna ziua! Locuiesc la etajul 4 si am probleme cu izolatia de peste 4 ani, mi se inflitreaza apa de pe bloc in 3 camere. Acum cu ploile din ultimul timp imi ... (vezi toată discuția)
Despre legea asociatiilor de proprietari krisseftika krisseftika Locuiesc la ultimul etaj, intr-un bloc P+4,si am mari probleme cu acoperisul de bloc, imi ploua in casa, iar vecinii mei nu vor sa contribuie cu bani pentru ... (vezi toată discuția)
Plati facute de administrator Alex1995 Alex1995 Administratorul asociatiei de propietari poate da banii in avans unor categorii de propietari,iar aceste sume de bani sunt trecute in plata la intretinerii ... (vezi toată discuția)