avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pausal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pausal

buna ziua. va rog sa imi spuneti daca in afara de legea 230 si hg 1588 mai sunt si alte acte normative care reglementeaza functionarea unei asociatii de locatari.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: alexaxa , utilizator 18:42, 17 Noiembrie 2012
In afara de cele prezentate de dv. nu mai sant alte legi .
Daca aveti vre-o nedumerire incercam sa va ajutam .
blocul, scara si fiecare apartament in parte sunt contorizate pentru consumurile de apa calda si apa rece. in lunile in care din neglijenta sau din alte motive nu am depus citirea contoarelor atunci administratia imi impune sa platesc 7mc/pers apa calda si 5mc/pers apa rece. ei spun ca asa au hotarat in Adunarea Generala a Asociatiei , dar eu in HG citesc la art.33 ca sunt obligati sa faca distribuirea costurilor conform cotoarelor. eu am contestat calculul pausal spunand ca hotararea Asociatiei contravine legii. ce parere aveti?
Conform normativului cadru privind contorizarea apei si a energiei termice la populatie, institutii publice si agenti economici (Ordinul nr. 29/N din 23 decembrie 1993)
4. Pentru imobilele cu instalatii centrale de incalzire a apei (puncte si centrale termice) in care este inclus si consumul de apa calda - 8,4 mc/persoana/luna.

La noi in imobil, cei care nu detin apometre au un consum departajat astfel:
- apa calda - 3.3 mc/persoana
- apa rece -5,1 mc /persoana
[ link extern ]
Pentru cei care uita sa comunice valorile apometrelor, se estimeaza consumul in baza ultimelor 3 citiri anterioare (cf. hot. AG).
L.C.
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2012
Laura Ciobeica, moderator
Noi am adoptat in comitetul executiv un regulament de gestinare a apei, conform HG 1588/2007.
Acesta a fost apoi prezentat si-n adunarea generala.
Nu a facut nici un proprietar obiectii asupra acestui regulament ce-l aplicam de peste 4 ani.
Celor care uita sa transmita indexul la asociatie, conform regulamentului, li se repartizeaza pe lista de plata cate 7 metri cubi de persoana pe luna.
Gasiti regulamentul in partea dreapta a acestei pagini la "Documente utile".


ex: familie cu 4 persoane, la ultima citire contorul indica 100mc, apoi nu se aduce indexul 2 luni - ii taxati cu 28mc apa/luna, in concluzie in actele contabile dupa 2 luni contorul este la 156mc; in luna a 3-a aduce indexul care REAL arata 125mc. cum i se calculeaza consumul pentru a 3-a luna? va multumesc

Alte discuții în legătură

Apometre desigilitate cyan cyan Asociatia de proprietari poate impune sanctiuni prin hotarare a AG in cazul in care se constata la verificarea apometrelor faptul ca sigiliul este deteriorat ... (vezi toată discuția)
Pausal explicatii Tonyde Tonyde Buna ziua, As dori cateva lamuriri in legatura cu ce inseamna pausal. Administratorul asociatiei are o fisa in care trece indicii apometrelor pentru ... (vezi toată discuția)
Plata in sistem pausal pentru consumul de apa dirina2 dirina2 Buna seara! Va rog sa-mi spuneti care este actul normativ care legifereaza modalitatea si cantitatea de apa rece platita in sistemul pausal? Reprezentantii ... (vezi toată discuția)