avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... redobandire permis
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

redobandire permis

am fost condamnat 5 luni cu suspendare ptr conducerea autovehicolului sub influenta bauturilor alcoolice, prin hotararea definitiva si irevocabila din data de 13.12.2011. Intrebarea mea este cand pot sa sustin examenul pentru redobandirea permisului?
Cel mai recent răspuns: ivan moldovschi , utilizator 08:47, 15 Ianuarie 2021
OUG 195/2002:

Art. 116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:@
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

Va puteti prezenta la examen dupa data de 13.12.2012.
buna dimineata domnul avocat. citeva intrebari catre d-stra. in legatura cu anularea permisului de conducere categoria .b.sa-ma prezint numele meu este .moldovschi ionel ,am fost oprit de politia locala al com ,carcaliu jud, tulcea pe data de 26. 0.5 2019 condu cind un autoturism de categoria b. la care nu posedam permis auto ,misa intocmit dosar penal ,ma aflam pe un drum public.intre timp ,cit era dosarul pe rol , am facut scoala de soferi ,si miam optinut permisul de categoria b, pina sa fiu judecat ,pe 11 ,12, 2020 am ramsun pronuntare apoi mia sosit condamnarea ,9.luni suspendare 60 de zile in folosul comunitati ,.... ieri pe dat de 14 0.1 2021 imi vine un plic anularea permisului de conducere, .nu am avut acident nu nimic ,nu am consumat alcol ,nimic de ce misa aprobat intre timp sa pot da scoala auto , sala ,examenul , la optinut acum 3 luni in urma si acum ,mil anuleaza ,ce am facut ma puteti ajuta macar cu un rsp. ca tot nu inteleg o problema .am dovedit ca intre timp pina la judecata am optinut permisul de conducere ,pedeapsa care misa dat ,9 luni suspendare 60 sile in folosul comunitati ,la plata cheltuelilor de 500 lei +2 ani supraveghere , si acum anularea permisului de conducere ,nu inteleg cite pedepse am primit ,si dc. misa aprobat sa pot da sala si examenul daca prin articolul 114,ali 1. lit,f, im anuleaza permisul . va rog frumos ce as putea sa fac sa-mi am permisul inapoi ,ceva nu este corect ,un rsp .daca se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tip solutie: condamnare madalin1 madalin1 Buna ziua nu am stiut exact cum sa scriu in titlu ca sa coincida cu subiectul ! Nu am fost prea cuminte in ultimul timp de aceea sa ajuns la asta ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis de conducere ermus ermus Imi poate spune si mie cineva daca aceasta este hotararea definitiva si daca aceea este data de la care trebuie sa astept un an pt a da din nou sala?ma refer ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa sustin examen in vederea redobandirii permisului? alex2150 alex2150 buna ziua , dupa cat timp se poate da de permis daca am primit o pedepasa de 4luni cu suspendare in urma unui accident cu vatamare corporala, astept un rsp , ... (vezi toată discuția)