avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cheltuieli de judecata

Buna ziua, revin cu o intrebare: pot sa nu fiu de acord cu cheltuielile efectuate de reclamant intr-un proces de partaj judiciar succesoral-iesire din indiviziune? Ma refer in special la onorariu catre aparatorul reclamantului, tinand cont de fapptul ca eu m-am reprezentat singura?
Cel mai recent răspuns: au_di , utilizator 01:04, 25 Noiembrie 2012
Daca instanta de judecata a admis cererea partii si prin hotarare ati fost obligat la achitarea de cheltuieli de judecata,aveti obligatia sa respectati hotararea instantei de judecata
Stimat forumist,

În cazurile de partaj succesoral - ieșire din indiviziune, practica esta ca respectivele cheltuieli să se compenseze.

Fața de onorariul apărătorilor adversarilor procesuali, conform Art. 274 alin. ultim, instanța poate să le limiteze, dacă le consideră exagerate, în raport de valoarea pricinii, munca depusă. Însă argumentul că dvs v-ați reprezentat singur, nu este un argument viabil, din punctul meu de vedere, fiind exclusiv opțiunea dvs.

Cu stimă.
multumesc, ; sentinta a ramas in pronuntare,la cererea reprezentantului reclamantului; dar nu trebuia instanta sa ma intrebe si pe mine ce cheltuieli am avut, tinand cont de faptul ca procesul s-a desfasutat in provincie si eu am avut cheltuieli de drum (benzina, rovinieta), reclamantul fiind de acolo, deci nu a avut aceleasi cheltuieli ca si mine?
Stimat forumist,

Din punctul meu de vedere, instanța nu trebuia să întrebe decât dacă cereți sau nu cheltuielile de judecată. Era sarcina dvs să le defalcați și să aduceți argumente - dovezi, cum ar fi chitanțe - în ceea ce le privește.

Cu stimă.
multumesc din suflet ! daca imi permiteti, as mai avea o intrebare : Cred ca aparatorul reclamantulii, daca a ceru o amanare pt. a sudia dosarul la arhiva si a face o prezentare a cazului (banuiesc plesoaria finala ) mai pot si eu face ceva, macar sa trimit acel decont? sau o pledoarie finala a mea , in ce ar consta? Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Recurs odata cu fondul BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN salutare, recursul odata cu fondeul se depune dupa pronuntarea instantei??? adica dupa ce ajung comunicarile, nu??? va multumesc:stunned: (vezi toată discuția)
Inchidere proces papy03 papy03 Se poate inchide un proces de partaj succesoral? Multumesc! (vezi toată discuția)
Succesiunea prin hotarare judecatoreasca jewelled jewelled Suntem 3 frati si in urma decesului mamei am mostenit apartamentul in care am copilarit. Sora mea este persoana cu handicap psihic, in consecinta are curator ... (vezi toată discuția)