avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchidere proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchidere proces

Se poate inchide un proces de partaj succesoral?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: papy03 , utilizator 16:49, 7 Aprilie 2012
Daca prin "inchidere" intelegeti "finalizare", evident ca se poate.

Fie prin pronuntarea hotararii de catre judecator, dupa ce vi se da cuvantul pe fond dvs., partilor, fie prin consfiintirea unei tranzactii (intelegeri) pe care o faceti in dosar.
Gabriela_Marin a scris:

Daca prin "inchidere" intelegeti "finalizare", evident ca se poate.

Fie prin pronuntarea hotararii de catre judecator, dupa ce vi se da cuvantul pe fond dvs., partilor, fie prin consfiintirea unei tranzactii (intelegeri) pe care o faceti in dosar.



Nu s-a pronuntat hotararea si nici nu am facut vreo intelegere, dar am vrea sa-l inchidem, pt k noi am deschis procesul si se pare ca partea cealalta are mai mult de castigat.Am vrea sa-l inchidem si sa asteptam sa ne dea ei in judecata daca au pretentii la mostenire.Se poate?

Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Aprilie 2012
papy03, utilizator
Stimat forumist,

Consider că v-ar ajuta lecturarea urmăoarelor articole din Codul de procedură civilă:


Art. 246
Reclamantul poate sa renunte oricand la judecata, fie verbal in sedinta, fie prin cerere scrisa. Renuntarea la judecata se constata prin incheiere data fara drept de apel. Daca renuntarea s-a facut dupa comunicarea cererii de chemare in judecata, instanta, la cererea paratului, va obliga pe reclamant la cheltuieli. Cand partile au intrat in dezbaterea fondului, renuntarea nu se poate face decat cu invoirea celeilalte parti.

Art. 247
In caz de renuntare la insusi dreptul pretins, instanta da o hotarare prin care va respinge cererea in fond si va hotari asupra cheltuielilor. Renuntarea la drept se poate face si fara invoirea celeilalte parti, atat in prima instanta cat si in apel. Renuntarea se poate face in sedinta sau prin inscris autentic. Hotararea se da fara drept de apel. Cand renuntarea este facuta in instanta de apel, hotararea primei instante va fi anulata in totul sau in parte, in masura renuntarii.


Este necesar să fiți atent și dacă partea adversă a făcut cerere reconvențională, în acest caz nu vă sfătuiesc renunțarea la judecată.

Cu stimă.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e procedura de retragere din dosar ? rafaels rafaels [b]daca unul dintre reclamanti doreste sa se retraga, cum se procedeaza...... depune o cerere?[/b] (vezi toată discuția)
Renuntarea la judecata EUlavy EUlavy Poate reclamatul sa renunte la judecata in ziua pronuntarii solutiei in dosarul civil? (vezi toată discuția)
Cerere de renuntare la judecata ! tudor9 tudor9 Am o nelamurire referitoare la transmiterea intentiei mele de a renunta la judecata. Astfel. aceasta cerere se poate transmite si prin posta sau trebuie facuta ... (vezi toată discuția)