avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita prin poprire
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita prin poprire

Buna ziua,firma noastra a fost executata silit prin poprire in urma unei hotatrari, pentru o creanta ce nu a fost corect calculata .
Am apelat la serviciile unei firme de inscriptionari,colari, cu autocolant camioane,pentru aceste servicii firma respectiva a emis o factura in care nu a calculat la metru patrat autocolantul folosit cum era si normal sa calculeze, ci a pus un pret pe bucata.Noi am semnalat neregula dar am semnat factura inainte de a observa greseala,pur si simplu am avut incredere.I-am cerut sa rectifice acea greseala dar aceasta firma a refuzat.Asa am ajuns in instanta pentru ca nu am dorit sa platim suma de pe factura aceasta deoarece era cu mult peste suma corecta.
Noi am facut contestatie la executare,dar neavand avocat nu am stiut sa ne aparam iar dl.judecator a respins ca inadmisibila.Am uitat sa spun ca in timpul procesului ne-a reprezentat un avocat dar nu stim ce s-a intamplat ca nici nu colabora prea bine si nu a ajuns la un termen de judecata si nici nu ne-a spus sa platim timbrul in urma cererii noastre pentru recurs si asa am pierdut prin neachitare timbru,prosteste practic.Acea avocata cu care aveam si un contract nu a mai putut fi gasita telefonic,ulterior am aflat ca plecase din tara.
In acea contestatie la executare noi am invocat lucrul acesta dar degeaba.
Prima instanta ne-a dat castig de cauza in parte ,nerecunoscand acea factura.
Acum deja s-au pus popririle pe conturile bancare.
Mai putem face ceva?
Toate ofertele de pret de la orice firma de inscriptionari,colari cu autocolant sunt calculate in metri patrati,chiar si aceasta firma are acum preturi calculate la metru patrat deci e clar ca acea factura este un fals si e clar ca ea a prezentat instantei brobe eronate prin care a indus in eroare instanta in urma careia s-a dat si hotararea respectiva.
Va multumesc!
gabrielaaprilie a scris:



Noi am facut contestatie la executare,dar neavand avocat nu am stiut sa ne aparam iar dl.judecator a respins ca inadmisibila.
Am uitat sa spun ca in timpul procesului ne-a reprezentat un avocat



1-Concret ati avut sau nu aparator ?
2-Daca va aflati in termen,puteti formula contestatie la executare
La prima infatisare ne-am aparat singuri si instanta ne-a dat castig de cauza in parte.Firma respectiva a facut recurs si in acel moment noi am facut un contract cu o doamna avocat din barou,noi am pierdut la acel recurs ,dupa am cerut si noi recurs iar avocata noastra nu a mai aparut si am pierdut prin neplata timbrului .
Am facut singuri dupa aceea contestatie la executare dar nu am stiut sa ne aparam si judecatorul a respins contestatia ca inadmisibila ,deja s-a pus poprirea ,azi am primit hotararea la firma,stiu ca in termen de 15 zile pot face ceva dar ce?
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
Buna ziua. As avea o speta in legatura cu executarea silita prin poprire, asupra unei creante fiscale.
Recent am primit instintarea privind poprirea asupra unor conturi bancare, instiintare emisa de DGFP, pentru o creanta stabilita printr-un titlu executoriu- decizie din 15.12.2007
Titlul executoriu emis in 2007, cu somatia nu a fost preluata de catre mine, fiind mutat (a fost deja schimbata si adresa din buletin)am primit peste cateva luni de la fostii vecini - prin urmare se poate presupune ca nu am avut cunostinta de titlul executoriu, afland despre existenta acestuia doar din instintarea de poprire, emisa la data de 20.12.2012, primita prin posta la data de 05.01.2013.
Intrebarea mea ar fi daca s-a prescris dreptul de a cere executarea silita, de asemenea luand in considerare ca nu "am primit" titlul executoriu este viciata procedura? (art. 145 OG 92/2003 -procedura de executare incepe prin comunicarea somatiei, insotita de un exemplar de pe titlul executoriu).

Care sunt temeile de drept pe care le-as putea folosi intr-o contestatie?

Va multumesc!
Dna Gabriela,
Nu cred ca mai puteti face ceva. Titlul executoriu este o sentinta irevocabila. Nu aveti cum sa faceti contestatie la titlu, ar fi respinsa ca inadmisibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie executare Annnna190209 Annnna190209 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema.mai exact din 2011 nu am mai putut achita ratele la un contract de credit, pana azi nu a fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am depus o contestatie la executare adresa poprire ... Chestiuta Chestiuta Buna ziua. Am depus o contestatie la executare Adresa poprire emisa la 18.03.2020. Mentionez ca executarea silita propriu zisa a fost dispusa de instanta in ... (vezi toată discuția)
Termen prescrictie titlu executoriu razvanindolean razvanindolean In urma cu 8 ani am achizitionat un produs de creditare de la o societate bancara, pe care nu am mai avut posibilitatea sa i-l achit ulterior. Dupa mai ... (vezi toată discuția)