avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare de la caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare de la caldura

Locuiesc intr-un imobil de 4 etaje, cu centrala proprie.
Doi locatari vor sa renunte la incalzirea apartamentelor, unul integral si un altul partial, dar prin inchiderea robinetului de la calorifer.
Va rugam sa ne comunicati daca este corect modul de debransare, si daca dansii sunt sau nu sunt obligati sa plateasca cota parte din costul de la incalzire.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:58, 19 Noiembrie 2012
@elga

HG 1588/2007
art. 12 pct B lit.h)
Mda, nu e vorba de calorifere, ci de instalatia comuna.
Se vorbeste in articol despre condominiu, dar si de apartament deoarece prin apartamente trec tevile comune.
Sigur, nu ai voie sa tai tevile comune sau sa astupi coloanele de aerisire sau sa astupi tevile pluviale. Toate acestea trec prin apartamente.

Nu poate opri nimeni pe un proprietar sa-si schimbe caloriferul, asa cum nu-l poate obliga sa nu-si inlocuiasca robinetele sau bazinul de la wc.
E interpretabil acel articol intrucit nu se defineste exact ce inseamna "instalaţiile de distribuţie a utilităţilor în interiorul unui condominiu sau al unui apartament din cadrul unui condominiu".

In alta ordine de idei cred ca nu ar trebui ca modificarile la corpurile de incalzire sa se faca fara nici un fel de control.
In teorie, in proiectul unei constructii corpurile de incalzire sunt proportionate la o anumita suprafata utila. Prin modificarile aduse corpurilor de incalzire acea suprafata utila ar trebui recalculata.


Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
petschovschi, utilizator
De acord cu dv. numai pentru ceea ce inseamna recalcularea cotei-parti indivize pentru plata caldurii. Daca insa exista repartitoare, acest lucru nu mai intra in discutie. La schimbarea caloriferelor se cheama firma care face modificarea SET-ului in fisa apartamentului si, evident, i se va schimba, daca e cazul, si factorul de conversie corespunzator.

Totusi, ganditi-va putin, cum ati putea sa interziceti cuiva sa-si schimbe corpul caloriferului daca acel calorifer vechi s-a colmatat sau omul poate vrea sa-si amenajeze casa cu ceva mai aspectuos. Este pur si simplu hilar sa vrea omul sa-si schimbe caloriferul si sa se trezeasca in usa cu presedintele sau administratorul care sa-i interzica acest lucru. Cred ca n-ati avut o asemenea incercare si ne spuneti teorii despre interpretarea legii, pentru ca altfel ati fi avut o experienta nefericita....:training:
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
elga50, moderator
elga50 a scris:
La schimbarea caloriferelor se cheama firma care face modificarea SET-ului in fisa apartamentului si, evident, i se va schimba, daca e cazul, si factorul de conversie corespunzator.


Eu am zis doar ca modificarea caloriferelor n-ar trebui sa se faca fara niciun fel de control. Dvs, prin fraza de mai sus, tocmai imi dati dreptate :)
Dar, in realitate, de cite ori se procedeaza cum spuneti dvs ?


Alte discuții în legătură

Plata caldura la bloc pentru cei cu centrale de apartament Nanton1958 Nanton1958 Va rog sa-mi transmiteti daca este un cadru legal prin care se stabileste o cota de plata pentru cei care au centrale proprii de apartament, intr-un bloc unde ... (vezi toată discuția)
Calculul intretinerii la apartamente modificate rlemnaru rlemnaru Am o situatie la un apartament de 2 camere… am modificat apartamentul, in sensul ca am desfiintat balconul si am mutat bucataria in balcon. Astfel, ... (vezi toată discuția)
Repartizarea consumurilor de energie termicã între consumatorii din imobilele de tip condominiu horasg horasg Buna ziua. Stau intr-un apartament cu trei camere, al unui bloc cu 5 scari si 4 etaje. In bloc nu exista repartitoare. Eu si inca 40 (din cele 100 ... (vezi toată discuția)