Clarificare succesiune. In 1956 a decedat mama, tata a ramas cu 2 copii minori, dupa jumatate de an el sa casatorit cu o doamna fara copii, peste un an sa nascut un copil. In anul 1987 a decedat tata, el nu a lasat testament. La succesiune aveau dreptul - sotia tatalui, 3 copii maturi. Au inaintat dreptul la succesiune sotia, si un copil din fosta casatorie. In urma cu 2 ani mama vitrega a confirmat ca va imparti bunurile celor 2 copii. Dar in 2008 mama vitrega a facut un contract de donatie pe numele copilului sau. Deci eu copilul din fosta casatorie am ramas nimic. Spunetimi va rog pot eu sa solicit sa fac succesiunea partii mamei mele care a decedat in anul 1956, mai ales ca cand a decedat eu eram minora,
Eu copilul mamei care a decedat in 1956 nam aplicat la succesiunea tatalui, fiindca aveam relatii bune cu mama vitrega, si era ca cum ar fi o intelegere la succesiunea dupa moartea ei. Iar al 2 copil este copilul ei, caruia mama ia facut contract de donatie. Desigur inteleg ca am gresit ca nu am aplicat la succesiunea tatalui. Acum dupa ce a facut contractul de donatie, am aflat de la o ruda a mea apropiata ca cu putin timp inainte de a deceda tata, el a dorit sa ma vada si sami vorbeasca, eu locuind in alta localitate, insa mama vitrega ia spus ca a trimis o persoana sa ma cheme, asa si nu a mai trimis pe nimeni adica lau adus in eroare, astfel mau chemat doar dupa ce a decedat. Spunetimi pot sa aplic sa anulez succesiunea mamei vitrege in acest caz. Si inca cum totusi ramane cu succesiunea mamei mele decedate in 1956, fiind noi atunci copii minori. Mai am o detaliere. Mama vitrega nu nea adoptat pe noi atunci fiind copii minori, sau poate ca nu era asa procedura? Si daca ea nu nea adoptat spunetimi am dreptul sa fac succesiune dupa mama vitrega si daca nu atunci reiese ca sunt de buna credinta la succesiunea tatalui deoarece nu stiam ca trebuia adoptie, pentru succesiunea mamei vitrege si pot cere anularea certificatului de mostenitor al mamei vitrege. Acestea leam aflat de curand.
Daca dumneavoastra ati renuntat la mostenire dupa tata nu mai puteti face nimic. Cat despre mostenirea dupa mama, cu siguranta aceasta a fost facuta atunci.