avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... procuror devenit avocat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

procuror devenit avocat

Stie cineva, un procuror de curte de apel devenit avocat, dupa cat timp poate sa pledeze in fata judecatoriei din acelasi oras? dar sa mearga cu victima/inculpatul la judecatoria parchetului respectiv?
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 16:29, 16 Noiembrie 2012
Această problemă este reglementată în statutul profesiei de avocat:

Foştii procurori şi cadre de poliţie nu pot acorda asistenţă juridică la nici un organ de urmărire penală din localitatea unde au funcţionat. Calculul duratei de interdicţie se face conform art. 70 alin. (2) din prezentul statut.

(2) În cazul în care fostul procuror sau cadru de poliţiea funcţionat în cei 2 ani anteriori primirii în profesie şi încalitate de judecător, interdicţia priveşte atât instanţele, câtşi organele de urmărire penală, durata fiind calculată conform art. 70 alin. (2) din prezentul statut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stie cineva daca te mai accepta anul acesta ca si avocat definitiv daca ai 5 ani ca si jurist? ContSters86775 ContSters86775 Buna Stie cineva daca in noile conditii te mai accepta ca si avocat definitiv daca ai 5 ani ca si jurist conform legii avoacaturii eu zic ca ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati grefier devenit avocat stagiar? Mihaela Hornea Mihaela Hornea Intrebare pentru cine a avut o asemenea problema. Grefierul devenit intre timp avocat stagiar, conform Legii nr. 51/1995 republicata in 2001 si consolidata ... (vezi toată discuția)
Mă aflu sub control judiciar de mai mult de 2 luni. zilele de prezență la secția de poliție pentru a semna sunt luni, miercuri și vineri, pot semna și în altă localitate? Alex576 Alex576 Buna ziua! Ma aflu sub control judiciar de mai mult de 2 luni. Cunosc obligatiile ce-mi revin si drepturile ce mi se restrictioneaza. Zilele de prezenta la ... (vezi toată discuția)