Poate fi interpretata conducerea in stare de ebrietate ca tentativa de omor (cu intentie indirecta)?
Stiu ca in practica nu se considera tentativa de omor, dar teoretic s-ar putea face interpretarea asta?
Sau daca conduci beat si omori un om. Teoretic poti fi judecat pentru omor calificat (cu intentie indirecta) in loc de ucidere din culpa?
In practica judiciara romaneasca nu se considera tentativa de omor.
Sunt insa state care considera in acest fel sau apropiat referitor la incadrarea juridica a faptei.
Este totusi exagerat sa consideri tentativa de omor pentru ca nu exista intentie indirecta.
Conducerea unui autovehicul în stare de ebrietate nu poate fi considerată tentativă de omor. Dar faptul că pui în pericol viața unei persoane lovind-o intenționat cu mașina, sau doar intenția de a o accidenta, poate fi considerată tentativă de omor.
Acum depinde....
Fiul lui Plăcintă a fost judecat pentru tentativă de omor.
Am fost sa substitui un coleg avocat pentru partea vatamata pentru tentativa de omor in caz de lovire cu masina intentionat.Desi inculpatul s-a aparat ca a fost ucidere din culpa si avea si avocat ales s-a considerat de instanta omor calificat.
Colegul avocat pe care l-am substituit mi-a zis ca partea adversa a celei pe care o reprezenta a primit 18 ani si 6 luni pentru omor calificat.
Daca exista intentie este omor sau tentativa de omor.
La fiul lui Placinta pare tentativa de omor doar ca s-a trimis cauza spre rejudecare la instanta de apel pentru incalcarea dreptului la aparare.
Omor din culpa
Vali30
Varu meu este acuzat de omor din culpa a condus sub influenta alcoolului si pasajerul din dreapta a decedat. Intrebarea mea este ; Se tine cont ca alcoolu in ... (vezi toată discuția)