Buna ziua! Am o problema cu vecina mea: are mereu chef de scandal si ma injura.Eu nu intru in discutie cu ea. Vreau sa stiu daca o filmez sau o inregistrez in timp ce ma jigneste ajunge ca dovada s-o dau in judecata pt calomnie?Ce anume e considerat colomnie? Se accepta ca dovezi inregistrarile sau filmarile la tribunal? Sau cum sa procedez altfel? Va rog sa ma sfatuiti. Multumesc anticipat!
Deci, cu alte cuvinte, in tara aceasta, oricine poate sa aduca jigniri, acuze false alte vorbe, fara sa pateasca nimic?
Nu este de mirare ca sunt atatia nebuni in libertate, facandu-ne zilele amare!
Am scris aceste randuri, deoarece sunt intr-o situatie asemanatoare.
Ar fi bine ca, dacă decideţi să o acţionaţi în judecată, să aveţi nişte martori, se poate ca înregistrările sau filmările să nu vă fie admise, din cine ştie ce motiv, şi să aveţi şi un alt mijloc de probă pe care să-l propuneţi pentru susţinerea cererii de chemare în judecată
Să nu vă gândiţi la plângere penală, deoarece calomnia nu mai este incriminată ca infraţiune.
Poate totuşi reuşiţi să ignoraţi acele jigniri , mai ales că din ceea ce relataţi dvs. nu îi răspundeţi, şi foarte bine faceţi.Poate în final va renunţa, văzând că nu are cu cine să se certe. .