avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pasaport minor cu parinti divortati si tatal plecat ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pasaport minor cu parinti divortati si tatal plecat din tara

Buna seara!Vreau sa fac fiicei mele de 6 ani pasaport iar fostul meu sot este plecat din tara.Am inteles ca el poate face o procura prin care sa dea semnatura pentru pasaportul fetitei( dupa divort avem tutela comuna iar domiciliul fetitei este stabilit la mine).Intrebarea mea este daca aceasta procura se poate face la orice notar sau trebuie facuta la consulat sau ambasada din respectiva tara.Si as mai vrea sa stiu pasii care trebuiesc urmati daca vreau ca mama mea sa calatoreasca cu fetita in afara tarii.Am nevoie disperata de un raspuns!
Cel mai recent răspuns: elalex78 , utilizator 00:02, 20 Noiembrie 2012
va trebuie 2 procuri
- una prin care isi da acordul ca Dvs. sa va prezentati cu fetita la serviciul public comunitar X... pentru eliberarea pasaportului- ramane in original la cererea de pasaport
- alta prin care isi da acordul ca fiica lui sa paraseasca tara insotita de ..., ruta , perioada.- va ramane in original la persoana ce calatoreste cu micuta.

- procura poate fi data- la un notar in romania- procura legalizata
- la un notar in strainatate - cu apostila de la Haga sau supralegalizata - dupa caz, dar obligatoriu insotita de o traducere legalizata, de preferat facuta in Romania
- la ambasada/consulat - direct in lb. romana

- dupa obtinerea pasaportului individual pt minora, in cazul dvs. avand in vedere ca are custodie comuna iar hot. judec. nu va este necesara decat pt. a dovedi schimbarea de nume, mama dvs. trebuie sa aiba asupra ei următoarele documente:
- document de calatorie pt. ea
- cazier judiciar valabil
- pasaport minor
- certificat de nastere minor
- imputernicire de la ambii parinti - original - data in una din cele 3 conditii enumerate mai sus - privind calatoria
- hot. jud. definitiva si irevocabila - dc. e vorba si de schimbarea numelul Dvs. ( pt frontiera se poate da si o copie - ! la depunerea cererii de pas. tb. adusa in original)

sper ca am fost de folos!
Multumesc mult de tot pentru raspuns!!! Chiar mi-ati fost de un real folos!
Ar mai fi ceva: imputernicirea pe care trebuie sa o aiba bunica,daca el o face in strainatate,pot face si eu separat sau trebuie o singura hartie semnata de amandoi?
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2012
elalex78, utilizator
Nu sunt procuri, se numesc declaratii acord nu e nicio problema daca sunt doua.
Aveti aici modelul:
[ link extern ]

As zice ca daca exista ambele declaratii nu mai trebuie si copie dupa sentinta de divort, insa nu incurca - se poate pune langa celelalte acte :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Ares-3, moderator
Multumesc mult pentru raspuns! Mai am inca o nelamurire: cat timp este valabila o procura in cazul in care nu se specifica data in momentul intocmirii acesteia? Ma refer la cea pentru eliberarea pasaportului. Si in legatura cu acordul iesirii din tara a fetitei,se poate proceda cumva incat sa nu mai fie nevoie de fiecare data de acest act? Fetita urmeaza sa vina in vacante si asta ar insemna sa faca actul de 2-3 ori pe an. Va multumesc anticipat!
Procura este valabila pana la punerea ei in aplicare, adica a indeplinirii scopului pentru care a fost data. Se pot specifica in acord perioadele astfel incat sa dati o singura declaratie pe an.
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2012
Justitiarul711, utilizator

Alte discuții în legătură

Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat - intrarea in tara ema222 ema222 buna ziua in luna august am venit in romania sa schimbam pasaportul fetitei mele care expira la sfarsitul lui septembrie aveam la dispozitie o saptamana findca ... (vezi toată discuția)
Urgență Iulia Ava Iulia Ava Bună ziua! Sunt în Italia și cartea de identitate românească a expirat.. Pentru a ma întoarce în România am făcut programare pentru eliberarea ... (vezi toată discuția)