avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Casa Sociala a Constructorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Casa Sociala a Constructorului

Buna ziua. Am inteles ca de la 1 decembrie angajatii firmei noastre vor beneficia de ajutorul Casei Sociale a Constructorului, dar totodata vom fi obligati sa lucram 6 ore pe zi, pentru ca asa interpreteaza sefii nostri sintagma; "la dispozitia angajatorului". Din cate am citit , in aceasta perioada nu se poate face protectia muncii si deci nu suntem acoperiti de un eventual accident de munca si am fi platiti din banii nostri, pentru ca acolo sunt si cotizatiile noastre. Intrebarea mea este: Ar trebui sa lucram, sau cum se interpreteaza acel "la dispozitia angajatorului"? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:18, 13 Iunie 2017
Cred ca sefii dvs fac o confuzie ... Activand in ramura de construcţii şi materiale de construcţii, Casa acorda protectie sociala salariatilor societatilor membre, gestioneaza si multiplica fondurile depuse de acestea, avand caracteristicile unui fond de investitii cu risc foarte redus.
Buna seara.Firma noastra de constructii anul acesta plateste angajatii cu doar jumatate din zilele in care nu au lucrat.De exemlu daca in luna ianuarie am avut 5 zile concediu de odihna si restul de 15 zile lucratoare am stat acasa pe legea 215, au fost platite doar cele 5 zile de concediu si 7 zile pe legea 215 iar diferenta de 8 zile figurez cu concediu fara salariu.
Este legal ce se intampla?Mentionez ca am platit tot anul 2016 cotizatia de 1 la suta si firma nu ofera niciun raspuns.
Multumesc mult.
Din ce an este legea respectiva?

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Buna ziua! Care este regimul juridic al acestei organizatii si ce competente are ea? Obligatiile societatilor se refera doar la membri sau erga omnes, la orice societate care functioneaza in domeniu? multumesc!
Gasiti aici mai multe detalii despre Casa Socială a Constructorilor
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ia-intrerupere activitate Carmen Curelea Carmen Curelea Cum poate fi platit un angajat, daca din 20 de posturi sa fie 10 in i.a. -intrerupere activitate- si 10 este pontata in mod normal de 8ore zi? (vezi toată discuția)
Cat inseamna 75 % din salar platit de casa constructorului,iarna libra_y2005 libra_y2005 Buna ziua Revin cu un subiect la care nu am primit raspuns inca!!!!!! Poate ma ajutati si ma lamuriti ! Doresc sa stiu daca la un salar platit de casa ... (vezi toată discuția)
Legea 130/1999 mihanego mihanego ce modificari au fost aduse Legii 130/1999 ? va multumesc (vezi toată discuția)