HamzaAbdullah a scris:
Buna ziua!
Am si eu o intrebare cum fac sa-mi adaug inca doua prenume la numele de familie si prenumele existent, asta din motive religioase pentru ca am trecut la religia musulmana? Cat ar dura, cat ar costa procedura, si unde si cum trebuie sa merg?
Va multumesc mult.
Persoana care solicitã schimbarea numelui pe cale administrativã va trebuie sa depuna o cerere la serviciul public comunitar de evidentã a persoanelor, aflat în subordinea consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, în a cãrui razã teritorialã îsi are domiciliul.
Cererea de schimbare a numelui trebuie sã fie motivatã prin unul dintre cazurile prevãzute de ordonanta si sã fie însotitã de urmãtoarele acte:
a) copii legalizate de pe certificatele de stare civilã ale persoanei care solicitã schimbarea numelui;
b) un exemplar al Monitorului Oficial al României, Partea a III-a, în care a fost publicat, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea cãruia sã nu fi trecut mai mult de un an;
c) consimtãmântul, dat în formã autenticã, al celuilalt sot, în cazul schimbãrii numelui de familie comun purtat în timpul cãsãtoriei;
d) copie de pe decizia de aprobare a autoritãtii tutelare, atunci cand este cazul (art. 7 din O.G. 41/2003)
e) cazier judiciar si cazier fiscal
f) orice alte acte pe care solicitantul le considerã necesare pentru motivarea cererii sale.