avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum imi schimb numele , adica sa adaug la numele si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum imi schimb numele , adica sa adaug la numele si prenumele existent inca doua prenume , din motive religioase?

Buna ziua!

Am si eu o intrebare cum fac sa-mi adaug inca doua prenume la numele de familie si prenumele existent, asta din motive religioase pentru ca am trecut la religia musulmana? Cat ar dura, cat ar costa procedura, si unde si cum trebuie sa merg?

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 13:51, 2 Februarie 2009
Procedura schimbarii de nume pe cale administrativa este reglementata de Ordonanta Guvernului nr. 41/2003 privind dobandirea si schimbarea pe cale administrativa a numelor persoanelor fizice, aprobata prin Legea nr. 323/2003, cu modificarile si completarile ulterioare
HamzaAbdullah a scris:

Buna ziua!

Am si eu o intrebare cum fac sa-mi adaug inca doua prenume la numele de familie si prenumele existent, asta din motive religioase pentru ca am trecut la religia musulmana? Cat ar dura, cat ar costa procedura, si unde si cum trebuie sa merg?

Va multumesc mult.

Persoana care solicitã schimbarea numelui pe cale administrativã va trebuie sa depuna o cerere la serviciul public comunitar de evidentã a persoanelor, aflat în subordinea consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, în a cãrui razã teritorialã îsi are domiciliul.
Cererea de schimbare a numelui trebuie sã fie motivatã prin unul dintre cazurile prevãzute de ordonanta si sã fie însotitã de urmãtoarele acte:
a) copii legalizate de pe certificatele de stare civilã ale persoanei care solicitã schimbarea numelui;
b) un exemplar al Monitorului Oficial al României, Partea a III-a, în care a fost publicat, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea cãruia sã nu fi trecut mai mult de un an;
c) consimtãmântul, dat în formã autenticã, al celuilalt sot, în cazul schimbãrii numelui de familie comun purtat în timpul cãsãtoriei;
d) copie de pe decizia de aprobare a autoritãtii tutelare, atunci cand este cazul (art. 7 din O.G. 41/2003)
e) cazier judiciar si cazier fiscal
f) orice alte acte pe care solicitantul le considerã necesare pentru motivarea cererii sale.
Interesant este ca imamul (sau alt conducator religios) langa care ati studiat Invataturile Profetului n-a stiut (?!) sa va spuna care e treaba cu aceasta procedura... a numelui primit cand v-ati schimbat orientarea religioasa...
trope_doi a scris:

Interesant este ca imamul (sau alt conducator religios) langa care ati studiat Invataturile Profetului n-a stiut (?!) sa va spuna care e treaba cu aceasta procedura... a numelui primit cand v-ati schimbat orientarea religioasa...

:offtopic: Interventie moderator
Nu cred ca-si are rostul un astfel de raspuns. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, si sa aduca un plus de valoare discutiei.
Argumentele au fost prezentate... User-ul nu cred ca s-a simtit jignit pt acest raspuns public.
Poate revine... sa se pronunte.
Daca l-am jignit imi cer scuze, evident.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume dupa casatorie Marya STANCU Marya STANCU buna ziua ma-m casatorit anul trecut si totodata mi-am schimbat si numele de casatorie .va rog sa imi spune-ti daca pot sa revin la numele de fata fara sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil lucialuca lucialuca Buna ziua! Un copil a fost recunoscut de tatal biologic la nastere, dar mama a dorit ca baiatul sa poarte numele ei, parintii nefiind la acel moment casatoriti ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume familie ana56 ana56 Sora mea , 60 ani, nu a fost casatorita in acte cu barbatul cu care are un copil.Copilul ,baiat , poarta numele de familie al tatalui. Tatal, in prezent este ... (vezi toată discuția)