Buna ziua! Sunt functionar public la o primarie la compartimentul asistenta sociala.Pe data de 19 .11.2012 este ultima zi de depunere a dosarelor de participare la concurs pentru ocuparea unui post la compartimentul de impozite si taxe al aceleiasi primarii.Secretarul comunei care se ocupa de personal, nu a afisat anuntul, doar l-a publicat in monitorul oficial, pe care l-am vazut intamplator, si as vrea sa depun dosar de inscriere la concurs. Se vede de la distanta ca este aranjat postul, dar as dori sa particip , pentru ca este un post cu un salariu mai mare si indeplinesc conditiile necesare pentru ocuparea acestuia.Cand am cerut de la secretar cerere de inscriere, dupa cum scrie in anuntul de participare, mi-a facut oferta de 25% indemnizatie de sef birou la compartimentul asistenta sociala, dar eu nu am acceptat stiind ca aceasta nu este posibila ,(sau este} si nu stiu ce sa fac sa renunt la concurs sau sa accept oferta de 25% dar sa nu am trezesc ca vine curtea de conturi si -mi ia inapoi banii. D-voastra ce ma sfatuiti.
Nu trebuia sa anunte mai intai ANFP si apoi sa-mi dea indemnizatie de conducere.
Va multumesc si astept un sfat cat mai urgent ca mai este o zi pana pe data de 19 noiembrie 2012.
Art. 66. din Legea 188/1999
- Pentru a participa la concursul de promovare intr-o functie publica de conducere, functionarii publici trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) sa fie absolventi de masterat sau de studii postuniversitare in domeniul administratiei publice, management sau in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice;
b) sa fie numiti intr-o functie publica din clasa I;
c) sa indeplineasca cerintele specifice prevazute in fisa postului;
d) sa indeplineasca conditiile prevazute la art. 57 alin. (6);
e) sa nu aiba in cazierul administrativ o sanctiune disciplinara neradiata in conditiile prezentei legi.
Art. 92
(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere vacante sau temporar vacante se realizează prin promovarea temporară a unui funcţionar public care îndeplineşte condiţiile de studii şi de vechime în specialitatea studiilor pentru ocuparea funcţiei publice şi care nu are o sancţiune disciplinară aplicată, care nu a fost radiată, în condiţiile prezentei legi.
(11) În mod excepţional, la propunerea justificată a conducătorului autorităţii sau instituţiei publice în al cărei stat de funcţii există funcţia publică corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici vacantă sau temporar vacantă, exercitarea cu caracter temporar a acesteia poate fi realizată de funcţionari publici sau, după caz, de funcţionari publici cu statut special care îndeplinesc condiţiile prevăzute la alin. (1), cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Această măsură se dispune prin act administrativ al persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici, în condiţiile în care, din motive obiective, funcţia publică nu a putut fi ocupată prin mobilitate.
(2) Dacă funcţia publică este vacantă, măsura prevăzută la alin. (1) se dispune de către persoana care are competenţa numirii în funcţia publică, pe o perioadă de maximum 6 luni într-un an calendaristic, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.
(3) În mod excepţional, perioada prevăzută la alin. (2) poate fi prelungită cu maximum 3 luni, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, dacă autoritatea sau instituţia publică a organizat concurs de recrutare sau promovare şi funcţia publică nu a fost ocupată, în condiţiile legii.
(4) Dacă funcţia publică este temporar vacantă, măsura prevăzută la alin. (1) se dispune de către persoana care are competenţa legală de numire în funcţia publică, până la data încetării suspendării din funcţia publică, a detaşării titularului funcţiei publice, până la radierea de drept a sancţiunii disciplinare prevăzute la art. 77 alin. (3) lit. c) sau, după caz, în situaţia în care funcţionarul public de conducere exercită cu caracter temporar o altă funcţie publică de conducere vacantă sau temporar vacantă ori din categoria înalţilor funcţionari publici, până la expirarea perioadei pentru care s-a dispus exercitarea cu caracter temporar, în condiţiile legii.
(5) Dacă salariul corespunzător funcţiei publice pe care o exercită cu caracter temporar este mai mare, funcţionarul public are dreptul la acest salariU.
Daca in statul de functii al primariei nu exista acest post, nu aveti cum sa beneficiati legal de sporul de conducere. Pentru a fii sef birou este necesar ca in biroul de asistenta sociala al comunei sa fiti 6 persoane, adica 5 de executie si 1 de conducere. Promovarea se face cu acordul dvs. dar pentru o perioada de 6 luni, cu posibilitatea prelungirii pentru inca 3 luni si atat.Apoi trebuie ca postul sa fie scos la concurs. Alegerea va apartine.
25% pentru functia de sef compartiment nu este posibila. nu trebuie acordul ANFP-ului dar legal nu este corect 25% indemnizatie de conducere pentru sef compartiment.
Daca exista in statul de functii postul de sef birou, cu 7 persoane, se poate dispune exercitarea cu caracter temporar (6 luni) a acesteia de catre o persoana care indeplineste toate conditiile , mai putin cea de master? Este sau nu suspendata aceasta conditie (nu se aplica timp de 5 ani de la data intrarii in vigoare a Legii 284) , sau suspendarea conditiei se refera doar la ocuparea functiei prin concurs?
Daca sunt 7 persoane de executie + 1 sef, se cheama ca aveti un serviciu nu un birou. Pentru birou trebuie sa fie cel putin 5 functionari+1 sef birou. Dupa parerea mea trebuie sa aveti master, dar daca sefii institutiei, in speta primarul+secretarul, considera ca pot sa dea o dispozitie cu caracter temporar, de ce nu. Treaba cu 5 ani eu stiu ca se refera la cei care sunt deja pe post si nu la cei care urmeaza a fi numiti.