avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Exercitarea cu caracter temporar a unei functii de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Exercitarea cu caracter temporar a unei functii de conducere

Buna ziua.
Sunt consilier asistent ( deocamdata, examenul de promovare in grad principal il dau deabia luni) cu o vechime de 5 ani si studii superioare, respectiv facultate. In aceste conditii pot execrcita temporat o functie publica de conducere? Sau imi trebuie master?
Cel mai recent răspuns: puru geta , utilizator 08:26, 9 Aprilie 2013
Art.92 din legea 188/1999 nu prevede master, ci doar conditii de studii si de vechime in specialitatea studiilor pentru ocuparea functiei publice. Promovarea temporara se face cu avizul ANFP, cazier administrativ si cel mult 6 luni intr-un an calendaristic.
Eu stiu ca trebuie obligatoriu master deoarece trebuie sa indepliniti aceleasi conditii specifice ca si la ocuparea functiei.

Legea 188/1999 Statutul functionarilor publici
Art. 66

Pentru a participa la concursul de promovare într-o funcţie publică de conducere, funcţionarii publici trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

a) să fie absolvenţi de masterat sau de studii postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice;

b) să fie numiţi într-o funcţie publică din clasa I;

c) să îndeplinească cerinţele specifice prevăzute în fişa postului;

d) să îndeplinească condiţiile prevăzute la art. 57 alin. (6);

e) să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi.

ART. 92
(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere vacante sau temporar vacante se realizează prin promovarea temporară a unui funcţionar public care îndeplineşte condiţiile de studii şi de vechime în specialitatea studiilor pentru ocuparea funcţiei publice şi care nu are în cazierul administrativ sancţiuni disciplinare neradiate în condiţiile prezentei legi.

Art. 28. -
(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei functii de conducere se realizeaza prin numirea temporara a unei persoane angajate care indeplineste conditiile specifice pentru ocuparea functiei de conducere si care nu a fost sanctionata disciplinar.
(2) In perioada prevazuta la alin. (1), persoana beneficiaza de salariul de baza aferent functiei de conducere respective.
Este valabil la organizarea concursului de promovare sau recrutare a functiei publice de conducere nu de exercitare temporara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sef birou - administratie publica mfrincu mfrincu poate ocupa un post de sef birou in administratia publica o persoana care are studii superioare de 5 ani facute inainte de 1989 si care nu are studii de master ... (vezi toată discuția)
Despre functii de conducere in administratia publica locala ION CLAUDIA ION CLAUDIA Buna ziua Daca o persoana ocupa temporar pentru o perioada de 6 luni functia de sef de birou, conform art.80 alin.1 si 2 lit.b, din Legea 188/1999, cum poate ... (vezi toată discuția)
Exercitare temporara a functiei de conducere Cristinabv Cristinabv Va rog sa ma lamuriti ce cond trebuie indeplinite pt execitarea cu caracter temporar a unei fct de cond de sef birou sau sef serviciu in adm publ locala? Pt ... (vezi toată discuția)