avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... expirare certificat handicap vs. expirare suspendare ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

expirare certificat handicap vs. expirare suspendare ccc

Buna ziua,
Suspendarea CCC expira in cazul copilului cu handicap la implinirea varstei de 3 ani sau la expirarea certificatului de handicap in cazul in care aceste date nu coincid?
Cel mai recent răspuns: ada1973 , utilizator 19:45, 18 Noiembrie 2012
Certificatul de incadrare in grad de handicap,in situatia in care nu este permanent,acesta periodic se revizueste-eventual daca afectiunea persista decizia/certificatul se reinnoiesc
1. Daca certificatul de handicap este valabil pana la o data mai inainte de a implini copilul 3 ani atunci indemnizatia pentru CCC inceteaza la acea data.

2. Daca certficatul de handicap este valabil mai tarziu de data cand copilul implinste 3 ani atunci indemnizatia pentru CCC inceteaza la varsta de 3 ani a copilului si apoi se aplica prevederile OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 31
(1) Pentru copilul cu dizabilitate care a implinit varsta de 3 ani, oricare dintre parintii firesti sau persoanele prevazute la art. 8 alin. (2) beneficiaza de un concediu pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 7 ani, dupa cum urmeaza:

a) in continuarea concediului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a);

b) oricand pana la implinirea de catre copil a varstei de 7 ani, pentru persoanele care au beneficiat de concediul pentru cresterea copilului in baza actelor normative care au reglementat acest drept la data nasterii copilului;

c) oricand, incepand cu implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, pentru persoanele care nu se incadreaza in conditiile prevazute la lit. a) si b), dar care in ultimele 12 luni inainte de solicitarea acestui concediu au realizat venituri supuse impozitului sau au realizat perioade asimilate definite la art. 2 alin. (1), (5) si (6).

(2) Pe perioada concediului prevazut la alin.(1) se acorda o indemnizatie lunara la nivelul de 0,9 ISR. (n.m. 0,9 ISR = 0,9 x 500 = 450 lei)

(3) Concediul pentru cresterea copilului, prevazut la alin. (1), se acorda pe baza de cerere de catre angajatorul la care isi desfasoara activitatea persoana indreptatita.
...
Multumesc pentru raspunsul detaliat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce data trebuie sa ma intorc la munca in caz de prelungire cic la 3 ani? eueu961 eueu961 Buna ziua, am nevoie de raspuns de la dvs .Cand trebuie sa ma intorc la lucru in cazul in care am prelungire la copil pana la 3 ani?Certificatul de handicap ... (vezi toată discuția)
Crestere copil in varsta pana la 3 ani igmirela igmirela Buna ziua, 03 ianuarie 2013 data de nastere minor Am o prietena careia i-a fost emis un certificat de hanidicap, din 20 ianuarie 2015 valabil 12 luni pentru ... (vezi toată discuția)
Prelungire cic copil cu handicap giacris giacris Daca copilul unei angajate face 1 an pe 1 martie 2013 si m-a anuntat astazi, 04 februarie ca sapt viitoare va aduce un certificat de handicap pentru copil, pot ... (vezi toată discuția)