avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fila cec emisa fara o operatiune comerciala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fila cec emisa fara o operatiune comerciala

Buna ziua!

Firma noastra este in insolventa de la inceputul anului.Anul trecut in luna noiembrie,administratorul firmei a luat cu imprumut niste bani de la un alt administrator al unei alte firme,fara a derula operatiuni comerciale cu aceasta firma si a emis o fila CEC pentru plata acelei sume.Deci nu exista o factura pentru aceasta suma.Ulterior in decembrie firma a intrat in CIP si s-a dat refuz filei CEC.S-a facturat un mijloc de transport din firma,anume un camion pentru plata partiala a sumei.Administratorul firmei noastre a primit citatie la politie,in calitate de faptuitor in legatura cu aceasta fapta.Ce se poate intampla?Mentionez faptul ca societatea respectiva nu se afla nici pe lista creditorilor societatii noastre neavand nicio operatiune comerciala derulata cu noi.Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2012
Cristianna, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristianna , utilizator 16:29, 19 Noiembrie 2012
administratorul a fost citata ptr infractiunea prevazuta de art 215 CP - emiterea unei file CEC fara acoperire.
Multumesc pentru raspuns.Am aflat astazi ca fila cec nu a fost introdusa la data scadentei ci cam la doua luni dupa scadenta si ca nu a fost completata de administratorul societatii noastre. Simplifica situatia acest fapt sau dimpotriva? De asemenea nu exista niciun contract la baza,nicio factura,ce se poate spune, ca fila cec a fost emisa pentru...?! De fapt a fost un imprumut cu dobanda,o camatarie mai precis.In momentul emiterii existau bani in cont,firma avea o cifra de afaceri foarte mare,dar pe sfarsitul anului nu a incasat bani din piata si a intrat in incapacitate de plata.
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
Cristianna, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura cec andre_1973 andre_1973 Buna ziua! Cine se face raspunzator pentru emiterea unei file cec? Cel care a emis-o sau administratorul societatii? multumesc. (vezi toată discuția)
Cecuri refuzate kingmarica kingmarica 1.Sunt angajat la o societate comerciala si am semnat cecuri la plata inca in anul trecut in in vara.Am drept de semnatura dar nu sunt administratorul ... (vezi toată discuția)
Fila cec declarata pierduta in momentul prezentarii spre decontare ccatalin2004 ccatalin2004 In urma unei intelegeri nescrise firma x elibereaza catre o persoana fizica ( eu) o fila cec in alb, doar semnata, ca garantie pentru comisioanele ce urmau a ... (vezi toată discuția)