avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs ITM
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs ITM

Buna seara. V-as ruga sa ma ajutati intr-o cauza. Am castigat un proces cu ITM-ul adica instanta mi-a admis in parte plangerea , iar acum cei de la ITM au facut recurs. Ce pot face ? pot cere anularea recursului sau pot face o contestatie sau ceva de genu .. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: xstexfanx , utilizator 12:32, 19 Noiembrie 2012
Nu aveti cum sa solicitati anularea recursului , poate respingerea acestuia ... anularea recursului se poate face numai in anumite situatii prevazute de Codul de procedura civila.

Dvs aveti posibilitatea de a depune intampinare la recursul formulat de catre ITM.
Multumesc pentru raspuns. La asta ma refeream defapt, la respingerea recursului. Imi spuneti va rog mult ce trebuie sa fac mai exact ? va multumesc
Sa formulati intampinare care sa fie depusa cu cel putin 5 zile inaintea termenului de judecata la instanta care judeca recursul (ca sa nu va incurcati cu termenul, cel mai bine ar fi sa o depuneti cu minim 10 zile calendaristice inainte) in care sa explicati de ce trebuie respins recursul (de ce e corecta hotararea instantei de la fond).
Potrivit art.308 alin.2 C.proc.civ., intimatul este obligat sa depuna intampinare cu cel putin 5 zile inainte de termenul de judecata.
Art.115 C.proc.civ. prevede ce trebuie sa contina o intampinare , si anume:
1. exceptiile de procedura ce paratul ridica la cererea reclamantului;
2. raspunsul la toate capetele de fapt si de drept ale cererii;
3. dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat din cerere; cand va cere dovada cu martori, paratul va arata numele si locuinta lor;
4. Semnatura.

Prin intampinare solicitati respingerea recursului intrucat considerati ca hotararea primei instante este legala si temeinica.
Multumesc mult pentru raspunsuri, imi sunt de un real ajutor! Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare la recurs-litigiu de munca ContSters158160 ContSters158160 Intampinarea la recurs este obligatorie?Ma poate ajuta cineva cu niste idei cam cum ar trebui sa sune?Care este termenul in care trebuie sa o depun? (vezi toată discuția)
Termen intampinare la recurs? pirina pirina am castigat un proces pe fond, paratul a depus recurs, am vazut acest lucru pe portalul tribunalului.Avocatul meu este plecat din tara si nu pot lua legatura ... (vezi toată discuția)
Denumire document juridic casanova casanova Am actionat in judecata o persoana si am castigat in prima faza, judecatoria a emis sentinta in favoarea mea . Parata a declarat recurs , motiv pentru care si ... (vezi toată discuția)