avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retinerea unui obiect fara voia proprietarului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retinerea unui obiect fara voia proprietarului

Buna,am o problema cam,copilaroasa. Fratele meu de 19 ani,a avut o relatie,foarte scurta (3 saptamani) cu o domnisoara de 20 de ani. S-a certat cu fata,si a uitat aparatul foto si un telefon mobil la ea acasa. Nu ar fi problema mare,dar aparatele in total valoreaza 1500 de lei,din care aparatul este al meu. Problema este ca acum parintii fetei,nu vor sa i le mai dea inapoi. Tot il duce de nas sa mearga la ei,dar el cand suna sa mearga,ei nu mai raspund. De 2 saptamani tot asa fac. Fata raspunde si inventeaza tot felul de motive. Ce s-ar putea face in acest caz? Pot rezolva cumva cu politia? Am acte pentru acele produse,inclusiv garantia si bon fiscal.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters162100 , utilizator 22:14, 18 Noiembrie 2012
Puteti face plangere la politie. Cand ii vor chema sa dea declaratie probabil ca se vor speria si va vor inapoia bunurile.
Eu zic sa vorbiti pt ultima oara cau fata sau parintii acesteia si anuntati-o ca daca nu va restituie bunurile intentionati sa formulati o plangere la organele de politie pentru abuz de incredere.
Deci i-as putea speria putin? Eu nu pot sa ii inteleg,si sunt oameni adulti,36 de ani si respectiv 46 de ani. Nu te poti intelege cu ei.
Exista asa ceva? Am mai vorbit cu cineva,dar spuneau ca daca le-ai dat de buna voie,nu ai ce face. Chestia e ca le-a uitat acolo. Dar totusi,politia poate apela doar la bunavointa lor pentru restituire,sau le pot aplica o amenda?
Va multumesc frumos pentru raspuns. Am sa discut eu cu doamna maine,daca nu intelege si nu le inapoiaza maine seara, marti dimineata am sa merg cu fratele meu pana la politie sa depuna o plangere impotriva lor.

Alte discuții în legătură

Reclamatie pentru violenta Katyca Katyca Buna ziua, In toamna anului 2011 fiul meu, care atunci avea 16 ani, a fost agresat fizic pe strada de catre trei indivizi. Mai exact a fost lovit cu ... (vezi toată discuția)
Copil lovit de o vecina gabriela1819 gabriela1819 Buna ziua, as dori sa stiu si eu cum sa \\"linistesc\\" o vecina care mi-a smucit fata din curtea casei mele pentru ca era cu inca 3 fetite si culegea visine. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! probabil va urma un caz de divort in fata instantei. ... Danut56 Danut56 Buna ziua! Probabil va urma un caz de divort in fata instantei. Situatia este urmatorul: Sotia mea a plecat la un alt domn de buna voie de un an de zile, ... (vezi toată discuția)