buna ziua,
va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.
sunt insarcinata si trebuie sa nasc in jurul datei de 20 iunie 2013.
sunt angajata de 6 ani, doar ca in luna iulie 2012 am lucrat 2 zile, in luna august 15 zile, iar in luna septembrie 12 zile, restul lunilor am norma intreaga.
va rog sa-mi spuneti daca beneficiez de concediu de ingrijire al colpilului.
multumesc mult.
1. Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasteriii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Asadar, in speta, perioada de referinta pentru dvs este iunie 2012 - iunie 2013.
2. Art. 4 din OUG nr.111/2010 prevede :
(1) În calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6), considerate lună întreagă.
(2) Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6).
(3) Prin excepţie, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un
număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (2).
...
3. Avand in vedere prevederile legii si cele mentionate de dvs, rezulta ca veti beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului.