Buna ziua,
As dorii sa stiu o baza legala prin care se stabileste clar de la ce data se plateste impozitul pe auto in conditiile in care o persoana a achizitionat o masina in germania si a locuit un an acolo, a achitat impozitul acolo si cand a revenit in tara la administratia financiara i s a spus ca trebuie sa plateasca impozit din data in care are contract de vanzare cumparare adica in urma cu un an, in conditiile in care acesta era achitat in germania si era intrat in tara pana in 30 de zile.
Conform art. 264 din Codul fiscal, aveati obligatia declararii in termen de 30 zile. Aveti posibilitatea sa faceti dovada de rezidenta in Germania, de plata impozitului acolo, o declaratie notariala in care mentionati cand ati adus masina in tara, au fost cazuri in urma unui referat si cu dovada unora din documentele enumerate, masina a fost impusa cu data declaratiei.
Impozit
bgigi
Pentru o masina la care am scos 2 randuri de numere rosii apoi am inmatriculat-o in Bulgaria se plateste impozit la primarie pt cele 2 luni? (vezi toată discuția)