avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Dubla impozitare auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Dubla impozitare auto

Buna ziua. In august 2018 am venit din Germania cu un auto care a fost inscris in Germania pe numele meu din septembrie 2017. In 2019, am avut surpriza placuta de a avea de plata impozit pe auto in Romania si pe anul 2018 plus o taxa de penalizare de 70 de lei pentru nedeclararea auto in 30 de zile de la cumparare. Ce se poate face in acest caz? Nu mi se pare normal ca pe anul 2018 sa platesc impozit integral desi masina a intrat in tara in august 2018 si de atunci a inceput procedura de inscriere. Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 27 August 2019
Remus Giubega, utilizator
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 08:16, 28 August 2019
Daca aveti domiciliul fiscal in Romania aveati obligatia declararii masinii in 30 de zile de la cumparare deci din 2017 si datorati impozit pentru tot anul 2018.
Ce inseamna mai exact domiciliu fiscal si ce trebuia sa fac sa nu mai am domiciliu fiscal in Romania?
Raspunsurile le gasiti aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism cumparat si achitat impozit in germania cristina2070 cristina2070 Buna ziua, As dorii sa stiu o baza legala prin care se stabileste clar de la ce data se plateste impozitul pe auto in conditiile in care o persoana a ... (vezi toată discuția)
Luare in evidenta auto adus din ue alecs22 alecs22 buna ziua, am cumparat o masina acum aproape 3 ani si nu am luat-o in evidenta. Masina dupa cam 3 luni a ramas in garaj pentru ca mi-am luat alta masina ... (vezi toată discuția)
Neplata impozitului la auto danosnaga danosnaga Buna seara. Am o masina care a fost inscrisa pe Bulgaria pana anul trecut. Ulterior am inscris-o in Romania dar am avut o surpriza. Mi s-a spus la taxe si ... (vezi toată discuția)