avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Neplata impozitului la auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Neplata impozitului la auto

Buna seara. Am o masina care a fost inscrisa pe Bulgaria pana anul trecut. Ulterior am inscris-o in Romania dar am avut o surpriza. Mi s-a spus la taxe si impozite ca trebuie sa platesc impozit de 2 ani in urma cu majorari cu tot in total de 70 mill bani vechi, desi nici masina nu valoreaza atat de mult.....Ce se intampla daca nu o sa platesc acesti bani? Nu am conturi in Romania, nici proprietati pe numele meu.....Apoi aceasta masina atat cu numere de Bulgaria si cu cele romanesti nu a stat mai mult de 30 de zile in Romania ptr ca eu locuiesc in alta tara...Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2013
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 00:03, 18 Septembrie 2013
Auto detine incheiata asigurare in Romania ?
da
In documentele auto,exista adresa de domiciliu din Romania ?
da a parintilor mei
Conform legii, datorati impozitul din momentul in care ati cumparat masina, avand obligatia sa o inscrieti la impozite si taxe in termen de 30 zile de cand ati dobandit-o, dar probabil din cauza taxei ati inscris-o in Bulgaria cum au procedat foarte multe persoane. Daca ati tinut masina in Romania mai putin de 30 zile, de ce ati mai inscris-o, macar nu v-ati interesat inainte la impozite si taxe sa stiti ce aveti de facut. Masina este inscrisa si la politie in Romania, sau circulati cu numerele bulgaresti?

In Bulgaria sunt sigura ca nu ati platit niciun impozit pt auto, decat asigurarea masinii, ceea ce nu va ajuta deloc, daca ati fi facut dovada achitarii impozitului in Bulgaria, tot mai aveati o sansa, dar asa, trebuie sa achitati impozitul pt cei doi ani.

Ce se intampla daca nu achitati? Prima data va someaza, au la dispozitii 5 ani sa va gaseasca cu venituri si sa va execute silit. Dupa cei 5 ani, daca nu va gaseste cu venituri va declara insolvabil, urmand ca alti 5 ani sa se informeze de veniturile dvs. Informarea consta in deplasarea in teren la adresa care o detineti la impozite si taxe, discutii cu vecinii, scrisori la institutile statului sa vada ce venituri aveti. Intre timp penalizarile "curg", intr-o zi va trebui sa le achitati. Daca deja v-ati gandit ca se vor prescrie debitele, va asigur ca in cei 10 ani de cautari, vom intra si " noi in Europa", atunci va exista o corelare intre baza de date din Romania cu cea in care detineti domiciliul actual. In curand stiu ca la impozite si taxe se vor debita amenzile romanilor luate in strainatate, deci poate oricand si viceversa. Dvs, hotarati ce veti face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa primarie system88 system88 Buna, am avut o masina adusa din strainatate ce am inmatriculat-o 3 luni in romania cu numere rosii apoi am inmatriculat-o pe Bulgaria. Este normal sa platesc ... (vezi toată discuția)
Taxe Runcan_Istvan Runcan_Istvan Buna ziua , nu știu cum se procedează , în cazul care am vândut o mașina mai demult circa 5 ani unei persoane , dar nu a fost scris pe numele ... (vezi toată discuția)
Taxe şi impozite omatcons omatcons Bună ziua Am cumpărat în urmă cu [b]2 ani[/b] o maşină care a avut[b] prima înmatriculare[/b] în Bulgaria În acest an am hotărât ca să-mi ... (vezi toată discuția)