avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxe
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxe

Buna ziua , nu știu cum se procedează , în cazul care am vândut o mașina mai demult circa 5 ani unei persoane , dar nu a fost scris pe numele lei . Deși nu știu unde este nici el nici mașina , el nu plătind taxa auto care trebuia . Cum pot sa plătesc taxa auto evident , restanta la plata taxelor , și sa scot mașina din circulație ? Având în vedere ca nu am nici un act de la el
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 21:16, 24 Aprilie 2014
Mergeti la impozite si taxe, cereti sa va puna la dispozitie o copie dupa contractul de vanzare cumparare cu care ati inscris-o, acolo veti gasi elementele de identificare ale autoturismului. In baza acelor date faceti cerere la politie si vedeti daca nu cumva in cei 5 ani, cumparatorul a inscris-o pe numele lui, in acest caz luati de la politie radierea si o prezentati la impozite si taxe pt scaderea debitelor. Daca nu a inscris-o incercati sa dati in urmarie masina, asa aflati cui ati vandut-o.

Buna ziua mulțumesc mult , pentru răspuns . Dar nu găsesc proprietarul , și atunci pot scote din circulație , și bine înțeles ,să plătesc taxa ? Sa sa scap de povara asta ...nu a făcut nici un fel de contract de vânzare , înregistrat la notar . Dacă o sa plătesc taxa , pot scote din circulație ... sa numai plătesc taxa ... am avut încredere , dar mia cauzat problema respectiva .. mulțumesc anticipat pentru răspuns
Despre ce taxa vorbiti? Probabil ca va referiti la impozitul pt auto, in acest caz sunteti obligat la plata impozitului pana veti scoate masina de la ei, in baza unui contract de vanzare cumparare sau ca a fost dusa la Remat. Sau va referiti la taxa de mediu, pt ca sincer va incurcati si mai rau. Ca sa o scoateti din circulatie va trebuie toate actele originale ale masinii, plus plata impozitelor la zi. Dar asa cum am spus nu o veti putea scoate de la impozit decat daca prezentati un document justificativ care sa ateste ca nu mai detineti masina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut Pavel_Marian Pavel_Marian Am radiat o masina din circulatie si acum doresc sa o scot de la impozit. Masina este acasa dezmembrata. Primaria nu mi-a acceptat scoaterea de la impozit. ... (vezi toată discuția)
Alocatie complementara petreanicoleta7 petreanicoleta7 buna ziua numele meu este petrea nicoleta mama a 5 copii!Am si eu o intrebare.Mi sa taiat alocatia(complementara)deoarece am avut o masina din anul 2006 pe ... (vezi toată discuția)
Hg nr.44 din 2004 nacl nacl [b]HG nr.44 din 2004 prin care se aprobă Normele de aplicare a Codului Fiscal [/b] Astfel, in conformitate cu pct.122, alineatele (2) şi (3), Titlul ... (vezi toată discuția)