avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxe şi impozite
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxe şi impozite

Bună ziua
Am cumpărat în urmă cu 2 ani o maşină care a avut prima înmatriculare în Bulgaria
În acest an am hotărât ca să-mi înscriu maşina în România fără achitarea acele taxe de timbru de mediu, fapt pentru care am acţionat în contencios Prefectura-serviciul înmatriculări.
Am hotărârea definitivă pentru înmatriculare fără taxă de mediu.
1). Pentru înmatricularea definitivă Direcţia venituri a Primăriei nu ia în considerare Decizia Tribunalului, ci Contractul de vânzare-cumpărare încheiat în urmă cu 2 ani, calculându-mi impozit:O:O:O şi pentru cei 2 ani în urmă, chiar dacă maşina nu a fost înmatriculată în România ci în Bulgaria unde am plătit impozitul pentru folosinţa maşinii.
2). Direcţia venituri a Primăriei mi-a emis o decizie de impunere pe 2 ani în urmă, cu drept de contestare în 45 zile.
Întrebare:
Care este temeiul legal ca Direcţia venituri să-mi calculeze impozit pentru un bun pe care nu l-am folosit pe teritorul României, când Decizia Tribunalului dispune şi obligă la înmatricularea definitivă în România a autoturismului din acest an? Mai precis din luna iunie.
- Mi s-a motivat verbal că Direcţia venituri nu a fost parte în proces.
Ce am de făcut ca să nu plătesc un impozit retroactiv ?
Vă mulţumesc, Mihai
Cel mai recent răspuns: omatcons , utilizator 15:52, 4 Iulie 2016
Dv sunteti proprietarul vehiculului din urma cu 2 ani...ca ati inteles sa achitati parte din taxe la vecini este una,dar legea in vigoare prevede ca cetetaeanul roam datoreza taxe si impozite pentru bunurile mobile/imobile de la data achizitiei
la vecini ati achitat impozitul pentru utilizarea vehiculului,nu impozitul aferent bunului mobil
Dv aveti fisa de rol fiscal in Romania,nu la Bulgari...
Decizia de obligare la înmatriculare este de o lună de zile. Am întrebat care este temeiul de drept ca să se ia impozit retroactiv, când decizia este de o lună de zile. Rolul fiscal, respectiv fişa de impunere trebuie să fie cu această dată şi nu retroactiv pentru că altfel se presupune că decizia unei instanţe nu ar fi valabilă pentru această instituţie. Este posibil ? Data reală a achiziţiei în România este data deciziei şi nicidecum data unui antecontract din Bulgaria. Dacă aveţi un răspuns cert la această problemă continuaţi discuţia, altfel vorbim degeaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cjue si taxa de poluare Cornel  Vasile Cornel Vasile Taxa auto instituită de Guvernul României în ianuarie 2012 contravine Articolului 110 al Tratatului de Funcţionare al Uniunii Europene, a stabilit Curtea ... (vezi toată discuția)
Autoturism luat in evidenta dar neimpus de serviciul impozite si taxe PPAlina PPAlina Buna ziua. Am achizitionat o masina in anul 2011 de la o persoana fizica si m-am prezentat la primaria de domiciliu pentru luarea in evidenta. Mi s-a eliberat ... (vezi toată discuția)
Impozitare romaneasca pentru auto inmatriculat in bulgaria Codel Codel Buna ziua , Am cumparat in 2010 o masina din vidin,vreau sa o inmatriculez, Am fost la primarie sa o iau in evidenta si m-i sa spus ca daca vreau sa o o iau ... (vezi toată discuția)