Buna ziua.
Am achizitionat o masina in anul 2011 de la o persoana fizica si m-am prezentat la primaria de domiciliu pentru luarea in evidenta. Mi s-a eliberat certificat fiscal si mi-am inmatriculat autoturismul.
Azi, in anul 2016, mi se aduce la cunostinta de la Serviciul de Impozite si Taxe al Primariei faptul ca nu am platit impozit pe acest autoturism (dintr-o eroarea a acestora autoturismul nu a fost cuprins in rolul meu fiscal) si ca voi fi nevoita sa achit acest impozit retroactiv cu majorari si penalitati de intarziere.
Va rog sa imi spuneti in ce masura este corect acest lucru deoarece eu nu m-am sustras de la luarea acestuia in evidenta si implicit impunerea lui.
Multumesc.
Daca in anul 2011 ati achizitionat bun mobil si ati solicitat trecerea pe rol fiscal pentru ce vi s-a eliberat certificat fiscal ?
Dispozitiile in vigoare obliga ca la inmatriculare vehicul, cumparatorul proprietar sa prezinte Fisa de inmatriculare vizata de radiere din partea Directiei Impozite si Taxe Locale (DITL) de care apartine vanzatorul si vizata de inscriere din partea DITL de care apartine cumparatorul;
Daca ati inmatriculat vehiculul,rezulta ca ati depus fisa de inmatriculare vizata de inscriere din partea DITL responsabil domiciliului dv
Din 2011 pana in prezent, dv nu ati sesizat ca anual nu ati achitat impozit aferent bun mobil ?
Daca din eroare, bunul mobil nu a fost trecut pe rolul dv fiscal,culpa principala apartine exclusiv angatilor autoritatii fiscale
Avand in vedere ca inregistrarea in evidenta de rol fiscal este computerizata,daca se introduce pe rol fiscal vehicul achizitionat in 2011 automat programul aplica si penalitatile aferente neachitarii in termenul stabilit a obligatiilor la buget
Pentru solutionare ar trebui sa contactati personal conducerea autoritatii financiare teritoriale sa atentionati ca nu sunteti responsabila pentru neinregistrarea pe rol fiscal a vehiculului si pe cale de consecinta nici penalitatile nu va revin,acestea urmand sa fie suportate de angajatul autoritatii fiscale care nu a exercitat cu respect si cu buna credinta atributiile de serviciu si prin neglijenta sau abuz in serviciu se face vinovat exclusiv de aceasta situatie