avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tzeapa la cumparare masina SH
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tzeapa la cumparare masina SH

Am avut intentia sa cumpar un auto SH de la un vanzator aflat in alta localitate.
Acesta mi-a cerut copie dupa CI ca sa poata completa fisa de inmatriculare.

Dupa cateva zile a venit cu masina, fisa de inmatriculare completata si vizata de administratia financiara de unde apartie si un contract de vanzare-cumparare cu numele meu si semnat de altcineva (banuiesc ca acest contract i-a trebuit la fisc)

Trec peste acest aspect si constat vicii ascunse ale autoturismului motiv pentru care ii cer sa reduca putin din pretul cerut.

Vanzatorul sustine ca nu reduce, motiv pentru care refuz sa achizitionez auto.

In aceste conditii vanzatorul imi spune ca nu este posibil sa renunt, ca a radiat masina de la fisc si ca e deja trecut acolo ca eu sunt cumparatorul. In acelasi sens imi replica ca nici nu ar putea sa o vanda altcuiva din cauza ca la fisc apare ca s-a instrainat catre mine.

Poate cineva sa ma lamureasca va rog daca afirmatiile vanzatorului sunt corecte? exista posibilitatea ca sa apara pe rolul meu sau sa fiu amendat ulterior ca nu am declarat-o chiar daca eu nu am cumparat-o?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:54, 19 Septembrie 2014
Nu pot fi luate in serios afirmatiile vanzatorului decat in cazul in care contractul de vanzare cumparare ar fi semnat de catre dv
Legal,contractul de vanzare-cumparare se incheie fie la notar sau la unitate specializata,numai in prezenta celor 2 parti vanzator-cumparator
Cert este ca am vazut fisa de inmatriculare si este vizata deja de organul fiscal de unde are domiciliul vanzatorul si eu apar ca si cumparator.

Mentionez ca nu am platit nimic, nu am semnat nimic si nici nu am dobandit nimic. Au fost doar discutii.

In cazul in care vanzatorul si-a scos de pe rolul fiscal masina si eu apar ca si cumparator, revin cu intrebarile:

1. Poate vanzatorul sa si-o reinscrie pe rolul lui?

2. Poate vanzatorul sa aleaga alt cumparator care e dispus sa ii dea banii ceruti?

3. In conditiile in care vanzatorul nu si-o reinscrie pe rolul lui si nici nu vinde altcuiva sa ramana agatata pe rolul meu fiscal chiar daca nu am fost la fisc?
1-Da,poate
2-Da,poate
3-Bunul mobil nu este inregistrat pe rolul dv fiscal atat timp cat dv nu ati facut demersuri la autoritatea dv fiscala de luare in evidenta
Puteti verifica personal situatia la autoritatea fiscala responsabila domiciliului dv
Ultima modificare: Vineri, 19 Septembrie 2014
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto edwardbuzoianu edwardbuzoianu Buna ziua, as dori sa cumpar un autoturism SH in orasul BN, dar vanzatorul cred ca are ceva probleme fiscale: el spune ca masina este pe numele lui, masina are ... (vezi toată discuția)
Inscris pe talonul auto "instrainat catre" ovidiu2014 ovidiu2014 Buna seara. In urma cu 2 ani am vandut o masina cu contract de vanzare-cumparare luat de pe internet, nu de la politie si am scris pe talon instrainat catre la ... (vezi toată discuția)
Auto maier maier buna ziua. in urma cu 6 luni am vandut un autoturism dacia (1000 E). nu am incheiat contract de vanzare cumparare. cartea de identitate a ramas la ... (vezi toată discuția)