avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am mostenit un autovehicul de la tatal ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am mostenit un autovehicul de la tatal ...

Buna ziua!

Am o intrebare. Am mostenit un autovehicul de la tatal meu (decedat) si masina este inmatriculata pe numele lui. Eu detin certificat de mostenitor in care masina este mentionata. Detin toate actele masinii.

Doresc, daca este posibil, sa vand masina sau sa o donez unei persoane, pentru a evita toti pasii (ITP, RCA, etc) si banii necesari sa inmatriculez masina pe numele meu. In asa fel, cumparatorul, va avea responsabilitatea sa inmatriculeze masina direct pe numele lui , fara ca mai intai sa o mai inmatriculez si eu, pe numele meu.

Este posibil acest lucru, daca masina nu este inmatriculata pe numele meu?

Doresc sa fie totul legal prin documente, ca sa pot sa sterg masina si din evidenta locala (taxe) si de la politie. Se poate?

In caz ca nu este posibil, pot duce masina la fiare vechi, daca nu este inmatriculata pe numele meu, ca mai apoi sa o sterg din evidente?

Multumesc pentru timpul acordat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2022
Alexandru Ivan, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:55, 30 Iulie 2022
Daca vehiculul nu este pe rolul dv fiscal nu veti putea prezenta certificat fiscal-obligatoriu pentru intocmirea documentelor de transmitere drept de proprietate bun mobil
Pentru predare vehicul la operator economic autorizat aveti nevoie de document de la autoritatea fiscala,respectiv este necesar ca in baza certificatului de mostenitor sa notati vehiculul pe rolul dv fiscal,dupa care obtineti calitatea de proprietar exclusiv asupra acestuia si puteti dispune de vehicul dupa propriul interes
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am mostenit un autovehicul de la tatal ... Alexandru Ivan Alexandru Ivan Buna ziua! Am o intrebare. Am mostenit un autovehicul de la tatal meu (decedat) si masina este inmatriculata pe numele lui. Eu detin certificat de ... (vezi toată discuția)
Cum obtin fiscalul MarianIonascu MarianIonascu Am cumparat o masina de la un intermediar fara fiscal,proprietarul din talon fiind de la mine din zona.... am mers la proprietar si am aflat ca masina nu mai e ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism ca mostenitor silcat silcat Buna seara. As dori sa vand un autoturism dobandit prin mostenire - deces tata - mostenitori eu si fratele. Cumparatorul nu a mai dorit sa astepte sa ... (vezi toată discuția)