avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Luare in evidenta auto adus din UE
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Luare in evidenta auto adus din UE

buna ziua,

am cumparat o masina acum aproape 3 ani si nu am luat-o in evidenta. Masina dupa cam 3 luni a ramas in garaj pentru ca mi-am luat alta masina deja inmatriculata si a ramas asa.

Acum s-a decis tata ca ar vrea el masina ( acum si-a luat permisul) si am fost sa o iau in evidenta si aparent imi trebuie fiscalul romanesc de la fostul proprietar. El a adus-o in romania si nu a inmatriculat-o sau inregistrat-o in romania. Am fiscalul din germania impreuna cu Contractul de Vanzare-Cumparare intre el si neamt cat si intre mine si el.

Am gasit in Codul Fiscal, Legea 571/2003 art. 261 alineat 5 :

(5) Până la prima înmatriculare/înregistrare în România, în înţelesul prezentului titlu, mijlocul de transport este considerat marfă. După prima înmatriculare/înregistrare, mijlocul de transport, în înţelesul prezentului titlu, nu mai poate fi considerat marfă şi pentru acesta se datorează impozit pe mijloacele de transport.

Pe baza acestei legi pot lua in evidenta masina, platii impozitul restant cat si amenda pentru nedeclararea masinii?

Eu am scos placutele rosii pentru respectivul autovehicul.

Cum ma sfatuiti sa procedez?
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 23:42, 28 August 2013
Fara certificat fiscal valabil nu puteti demara procedura de inregistrare auto pe rol fiscal
pai si legea asta la ce se refera ? Ei au nevoie de foaia de la fisc ca nu se datoreaza impozit pe respectivul autoturism dar alineatul asta, tot din legea pe care ei mi-au citat-o pe hartia cu acte necesare pe care mi-au dat-o, spune ca daca masina nu e inmatriculata sau inregistrata in romania nu se datoreaza impozit....

Ultima modificare: Marți, 20 August 2013
alecs22, utilizator
Eu am scos placutele rosii pentru respectivul autovehicul.


Pe cale de consecinta auto se afla in evidenta politiei care este competenta sa verifice si sa dispuna-la carerea proprietarului eliberarea de numere provizorii de circulatie
Pai eu am scos, eu am inmatriculat-o dar vreau sa o iau in evidenta acum. Stiu ca e amenda pentru ca am depasit alea 30 de zile si tot dar nu am cum sa dau de vechiul proprietar pentru fiscal. Dar legea spune ca nu se datoreaza impozit din partea lui pt ca nu a inmatriculat-o sau inregistrat o in romania. Eu am facut asta si eu datorez...
Buna ziua
Am cumparat luna aceasta o masina adusa din germania ,proprietarul care a cumparat masina de la neamt este roman .El cand a adus masina din germania a aduso pe trailer deci fara nr de tol si a scos de la noi un rand de nr rosii atat.
Eu cand am cumparat aceasta masina de la el ,mi-a dat urmatoarele acte :
Tuv Mare ,Tuv Mic ,C-V intre el si neamt ,C-V intre mine si el ,copie dupa CI al lui ,o declaratie pe proprie raspundere ca a adus masina pe trailer ,declaratia fiscala si certificatul de ataestare fiscala pentru persoane fizice cum ca nu figureaz cu datori la bugetul local, acesta din urma are termen de valabiltate pana pe 31 08 2013.
Ca sa pot sa o iau in evidenta la fisc mi s-a spus ca imi trebuie cartea masini in romana de la rar,dar eu sunt programat pentru aceasta abea pe 13 09 2013 ca sa o fac la RAR :
Acum am si eu o intrebare lagata de certificatul fiscal si anume ?
Mai este valabil acesta pe care il detin cu termen de valabiltate pana pe 31 08 2013 ,atunci cand imi vor elibera cei de la RAR cartea in romana ?

Alte discuții în legătură

Certificat atestare fiscala. c3zar c3zar Buna ziua . Am cumparat o masina cu numere de germania ( cele valabile 1 luna ) , din tara , de la un targ auto . Am nevoie de certificat fiscal de la cel ce a ... (vezi toată discuția)
Ce fel de tara e asta? emil6702 emil6702 Am cumparat un auto adus din afara. I-am facut RAR-ul, ITP-ul, insa la Primarie sunt obligat sa aduc eu vanzatorul pt ca nu s-a inregistrat cu el si trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Amenda de la ditl pentru nedeclararea unei masini! bazarul bazarul Buna ziua, Am cumparat o masina din Germania adusa pe roti cu numere de export provizorii pentru 30 zile, dupa expirarea lor am scos numere rosii 3 luni legal ... (vezi toată discuția)