avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Luare in evidenta auto adus din UE
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Luare in evidenta auto adus din UE

buna ziua,

am cumparat o masina acum aproape 3 ani si nu am luat-o in evidenta. Masina dupa cam 3 luni a ramas in garaj pentru ca mi-am luat alta masina deja inmatriculata si a ramas asa.

Acum s-a decis tata ca ar vrea el masina ( acum si-a luat permisul) si am fost sa o iau in evidenta si aparent imi trebuie fiscalul romanesc de la fostul proprietar. El a adus-o in romania si nu a inmatriculat-o sau inregistrat-o in romania. Am fiscalul din germania impreuna cu Contractul de Vanzare-Cumparare intre el si neamt cat si intre mine si el.

Am gasit in Codul Fiscal, Legea 571/2003 art. 261 alineat 5 :

(5) Până la prima înmatriculare/înregistrare în România, în înţelesul prezentului titlu, mijlocul de transport este considerat marfă. După prima înmatriculare/înregistrare, mijlocul de transport, în înţelesul prezentului titlu, nu mai poate fi considerat marfă şi pentru acesta se datorează impozit pe mijloacele de transport.

Pe baza acestei legi pot lua in evidenta masina, platii impozitul restant cat si amenda pentru nedeclararea masinii?

Eu am scos placutele rosii pentru respectivul autovehicul.

Cum ma sfatuiti sa procedez?
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 23:42, 28 August 2013
rastelistu a scris:

Ca sa pot sa o iau in evidenta la fisc mi s-a spus ca imi trebuie cartea masini in romana de la rar,dar eu sunt programat pentru aceasta abea pe 13 09 2013 ca sa o fac la RAR :
Acum am si eu o intrebare lagata de certificatul fiscal si anume ?
Mai este valabil acesta pe care il detin cu termen de valabiltate pana pe 31 08 2013 ,atunci cand imi vor elibera cei de la RAR cartea in romana ?


Este absurd ce v-au zis.
Ca sa declarati auto, trebuie sa completati Declaratia de impunere auto, anexati actele mentionate de dvs, iar pe forumular veti scrie ca "urmeaza sa prezentati cartea de inmatriculare auto in momentul in care o veti ridica de la Rar", sunt obligati sa va primeasca declaratia si sa va de-a numar de inregistrare. Atentie ca Brif-ul sa fie tradus in romaneste, probabil ca nu il aveti si de aceia v-au cerut cartea masinii, in acest fel dvs, veti declara masina in termen de 30 zile, depunand si certificatul fiscal.

alecs22 a scris:


am cumparat o masina acum aproape 3 ani si nu am luat-o in evidenta.


Am gasit in Codul Fiscal, Legea 571/2003 art. 261 alineat 5 :

(5) Până la prima înmatriculare/înregistrare în România, în înţelesul prezentului titlu, mijlocul de transport este considerat marfă. După prima înmatriculare/înregistrare, mijlocul de transport, în înţelesul prezentului titlu, nu mai poate fi considerat marfă şi pentru acesta se datorează impozit pe mijloacele de transport.



Acest articol se refera la dealerii autorizati care aduc masini de afara in tara, pana la vanzarea acestor masini ei le tin inregistrate in contabilitatea proprie ca fiind marfa, dupa vanzarea acestora, cumparatorii trebuie sa respecte procedura de inmatriculare la politie si inscrierea in evidentele fiscale. Din momentul vanzarii de acum 3 ani, dvs trebuia sa o declarati la impozite si taxe, chiar daca nu ati inscris-o la politie. Totodata firma trebuia sa va de-a certificatul fiscal sau nota contabila care atesta ca a avut-o declarata la impozite si taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat atestare fiscala. c3zar c3zar Buna ziua . Am cumparat o masina cu numere de germania ( cele valabile 1 luna ) , din tara , de la un targ auto . Am nevoie de certificat fiscal de la cel ce a ... (vezi toată discuția)
Ce fel de tara e asta? emil6702 emil6702 Am cumparat un auto adus din afara. I-am facut RAR-ul, ITP-ul, insa la Primarie sunt obligat sa aduc eu vanzatorul pt ca nu s-a inregistrat cu el si trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Amenda de la ditl pentru nedeclararea unei masini! bazarul bazarul Buna ziua, Am cumparat o masina din Germania adusa pe roti cu numere de export provizorii pentru 30 zile, dupa expirarea lor am scos numere rosii 3 luni legal ... (vezi toată discuția)