avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor pentru articole si imagini
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor pentru articole si imagini

Buna ziua,
Detin un site de stiri pentru care folosesc o multime de imagini si articole din presa internationala.
Astfel, v-as ruga sa ma ajutati cu informatii privitoare la legislatia in domeniul drepturilor de autor pentru imagini si articole. De exemplu, este in regula daca preiau o imagine de pe un site international de stiri, precum Getty Image, AFP, sau Associated Press, si scriu sursa de forma "Foto: Autor articol/AFP", sau direct website-ul, daca nu este precizat numele autorului?
De asemenea, unele articole sunt originale iar altele practic traduse din engleza sau alte limbi in romana. Este in regula ca, pentru cele traduse, sa trec sursa sub forma "Potrivit x website, se spune ca...."?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Cine detine drepturile de autor in acest caz? Sonnelion Sonnelion Buna ziua, Am avut un website pe care cineva a publicat niste articole. Dupa 7 ani, site-ul a trecut la versiunea in limba Engleza, unde articolele au fost ... (vezi toată discuția)
Copyright agregator știri / presă. cum mă pot asigura că nu încalc legea? bogdan.munteanu bogdan.munteanu Salut, Lucrez la un site in care doresc sa introdu articole de stiri ale mai multor publicatii, si ma intreb daca este ok din punct de vedere al ... (vezi toată discuția)
Traducere articole engleza -> romana si repostarea acestora Cristi107 Cristi107 Buna ziua, Am citit legea nr.8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe insa tot nu m-am ales cu un raspuns clar, asa ca as vrea ... (vezi toată discuția)