avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Cine detine drepturile de autor in acest caz?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Cine detine drepturile de autor in acest caz?

Buna ziua,

Am avut un website pe care cineva a publicat niste articole. Dupa 7 ani, site-ul a trecut la versiunea in limba Engleza, unde articolele au fost traduse de altcineva, tot pentru website, insa cel care a scris articolele pentru website mi-a cerut sa le dau jos de pe ambele website-uri.

In acest caz, nu pot face nimic pentru a pastra pe website articolele, chiar daca au fost facute pentru site-ul meu si au fost promovate prin site-ul meu si nu in ultimul rand, au fost si traduse de altcineva, prin munca altcuiva adica?

Mentionez ca intotdeauna numele autorului a fost afisat.

Daca doresc sa recuperez acele articole, pot face ceva?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Sonnelion , utilizator 16:33, 26 Mai 2020
Aveti contract scris/verbal cu autorul? El le-a scris pentru bani sau ca voluntariat? Ati avut permisiunea autorului pentru a publica articolele?
Buna ziua. Nu avem contract, dansul le-a scris voluntar pentru site-ul meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducere articole engleza -> romana si repostarea acestora Cristi107 Cristi107 Buna ziua, Am citit legea nr.8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe insa tot nu m-am ales cu un raspuns clar, asa ca as vrea ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru articole si imagini marian_d marian_d Buna ziua, Detin un site de stiri pentru care folosesc o multime de imagini si articole din presa internationala. Astfel, v-as ruga sa ma ajutati cu ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru videochat titus_steel titus_steel Buna ziua , am o intrebare preventiva sa adresez Domnilor Avocati . Sa zicem ca o persoana care lucreaza in domeniul video chat , banuiesc ca toata lumea ... (vezi toată discuția)